La segona ‘Setmana per la Pau Arcadi Oliveres’, llesta per aterrar en diversos espais de Barcelona

cropped-fav.png
Arcadi Oliveres, en una imatge de 2005. | Guillem Medina - Wikimedia Commons

Després que, durant l’estiu passat, la primera Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres acabés amb un bon regust de boca per als organitzadors de Justícia i Pau que es van fer càrrec dels diversos esdeveniments que aglutinava, aquesta setmana n’arrenca una nova edició per continuar mantenint l’espurna encesa d’aquest “espai de trobada, d’intercanvi de pensaments i de propostes d’acció i d’enfortiment del treball en xarxa”, tal com s’ha volgut vehicular aquest programa d’activitats anuals. Ho farà amb un acte d’inici, dijous 4 de maig a les 18.30 hores, en què tindrà un protagonisme especial la família de l’economista Arcadi Oliveres, expresident de l’entitat. Serà al Palau Robert de Barcelona i en aquesta primera activitat es farà el lliurament de premis a les obres guanyadores del concurs Murals per la Pau, del qual Flama es feia ressò ara fa uns dies.

Durant el cap de setmana, els actes continuaran amb la presentació de Preludis d’un adeu (a l’escola de música L’Antàrtida de la ciutat comtal), dissabte a partir de les 18.30 hores, en què el compositor Albert Oliveres presentarà el disc musical del qual l’activitat manlleva el nom. Un projecte musical que connecta el músic amb els darrers anys de vida del seu pare, Arcadi Oliveres. L’entrada té un cost de 12 € i es pot comprar escrivint a [email protected].

El següent acte tindrà lloc dimarts 9 de maig a la Nau Bostik de La Sagrera, a les 17.30 hores, amb la creació d’un espai de diàleg que tindrà per nom Conversatori, dirigit al públic jove i adolescent. Serà una activitat coordinada pel Consell de la Joventut de Barcelona i l’Institut Català Internacional per la Pau i, en ella, els seus participants tindran l’oportunitat d’exposar demandes i reivindicacions davant de diversos representants polítics de la ciutat que hi tenen previst de ser-hi. Aquesta també serà una activitat que pretén obrir espais de pensament crític, diàleg i conscienciació de la ciutadania sobre reptes actuals al voltant de la necessitat de polítiques de pau i desarmament, d’habitatge i feina dignes, de cura i preservació del medi ambient, de solidaritat i qüestionament de desigualtats, d’impulsar ciutats democràtiques, plurals i que estableixi vincles entre diferents comunitats i tradicions espirituals i conviccionals. 

L’endemà, el dia 9 de maig, la setmana d’activitats concentrarà el públic a la plaça de Sant Jaume barcelonina, a les 19.00 hores, amb motiu de l’acte La Pau del Cor, un segon espai de trobada en què el silenci i la meditació protagonitzaran el paper principal. Enguany, l’acte girarà entorn de l’esperança, que esdevindrà l’eix central d’una activitat organitzada amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos, l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa Interreligiosa de la Pau i AUDIR.

Per acabar, la successió d’esdeveniments tindrà la seva clausura dijous, 11 de maig, en un acte que durarà des de les 10 fins a les 19 hores i tindrà lloc a la Rambla del Raval. Sota el títol de La Plaça del Diàleg, aquesta proposta interactiva i creativa es presentarà en un format de tallers i activitats de reflexió al voltant dels missatges més importants que va defensar en vida Oliveres.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia