La comunitat parroquial targarina celebrà la Festa de la Mare de Déu de Montserrat, llargament venerada a la ciutat. Aquesta tingué la seva pròpia confraria, fundada el 19 de maig de l’any 1935 amb un total dels 800 inscrits. Més endavant, el dia 12 de setembre de 1962, fou beneïda i inaugurada per l’Abat de Montserrat, el pare Aureli Maria Escarré, la nova capella dedicada a la Mare de Déu al temple parroquial de Santa Maria de l’Alba; un indret on havia existit, fins a l’inici de la Guerra Civil, l’altar dedicat a la Mare de Déu del Roser.
Els actes començaren amb el Tridu els capvespres del 25 al 27 d’abril. En cadascun d’ells, es resaren les Vespres i la Visita Espiritual en honor de la Verge de Montserrat, escrita pel bisbe mons. Josep Torres i Bages. A aquest acte el va seguir una eucaristia oficiada pel rector mossèn Josep Maria Vilaseca, i, posteriorment, el cant del Virolai.
En la festivitat patronímica del dijous 27, després de Vespres i la Visita Espiritual, s’oficià una solemne missa, presidida per mn. Vilaseca i que comptà amb l’assistència de nombrosos devots a la nau central de l’església. En l’homilia, el rector assenyalà la llarga devoció dels targarins que sempre han pelegrinat per honorar la Patrona Santa Maria de Montserrat, que, per al sacerdot, “és mare nostra i una gran intercessora de tots nosaltres“. A més, remarcà que enguany es compleix el 800 aniversari de la fundació de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, que ha organitzat un pelegrinatge a Roma que tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre.
A continuació, es feu la benedicció dels rams de boix. Al final, mentre s’entonava el cant del Virolai, els fidels passaren a venerar la Mare de Déu de Montserrat en la seva acollidora i bonica capella, acte que es va fer amb el repartiment del tradicional ramet de boix. En aquesta capella es poden admirar els notables murals al fresc fets pel pintor targarí Jaume Minguell i Miret, que va acabar el 1962.