El Govern espanyol equipara la fiscalitat de totes les confessions religioses

cropped-fav.png

El Govern espanyol ha decidit que equipararà el règim fiscal de totes les confessions religioses existents a l’Estat, tal com ho ha avançat aquestes últimes hores El País i s’han encarregat de confirmar diverses fonts governamentals posteriorment. S’equipararà, així, el règim fiscal de les confessions amb un arrelament notori a Espanya, amb independència de si tenen subscrit un acord de col·laboració amb l’Estat o no.

Això implicarà, quan s’aprovi aquesta decisió política, que tots els cultes que hi estan implicats obtinguin el mateix tractament que qualsevol entitat que actuï sense ànim de lucre, quelcom que anivellarà “totes les religions amb les ONG pel que fa a la seva responsabilitat econòmica”, preservant el principi d’aconfessionalitat de l’Estat.

D’aquesta manera, l’Església Ortodoxa, la Unió Budista, els mormons, els Testimonis de Jehovà, la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques, la Federació de Comunitats Israelianes, la Comissió Islàmica i l’Església catòlica gaudiran, a l’uníson, dels mateixos beneficis fiscals i quedaran, per tant, exempts de pagar l’IBI pels seus béns destinats al culte, així com l’Impost de Societats.

En aquest sentit, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha convocat una reunió amb representants de totes aquestes religions per obrir un diàleg que versarà sobre la decisió presa. Amb aquest acord, segons ha volgut reconèixer el Ministeri de la Presidència en un comunicat, es “corregeix una diferència de tracte de difícil justificació en aquest moment”.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia