Torna una nova edició de la Consueta de Sant Jordi a la Catedral de Girona

cropped-fav.png
Un instant de la darrera edició, a la Catedral de Girona.

Divendres 21 d’abril, la Catedral de Girona serà l’escenari de la setena edició de la Consueta de Sant Jordi, nom amb què es coneix l’obra de teatre de caràcter litúrgic i d’autor anònim que versa sobre la llegenda de Sant Jordi mantenint en fil conductor de la consueta medieval de la Catedral de Mallorca (amb orígens al segle XVI). Organitzades pel Capítol de la mateixa catedral, les funcions obertes al públic general seran a les 18:30h i a les 20:30 hores. Les places són limitades i gratuïtes, i cal adquirir-les a través de la pàgina web de la pròpia catedral.

Amb la finalitat d’apropar els espectadors a l’ambient de l’època en què es va escriure, el més destacat d’aquesta posada en escena seran el drac dels Diables de l’Onyar així com el personatge que representa sant Jordi, damunt d’un cavall, dues característiques d’una obra que, en paraules dels seus organitzadors, s’alineen amb l’acompanyament musical i l’arquitectura del temple per configurar un resultat aclaparador.

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona i l’adaptació i dramatúrgia és obra de Josep Romeu Figueras. Els actors i actrius que hi donaran vida seran Pep Massó, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Vallès i Pol Frauca. El cant va a càrrec d’Antoni Madueño i la música de l’orgue serà interpretada per Pau Riuró Bofill, el qual ha fet també de l’adaptació musical, juntament amb Ferran Frauca.

Després de sis edicions “amb un notable èxit” de participació, a l’esdeveniment d’enguany se sumen dues conferències que posaran en coneixement dels seus oients la figura i el culte a sant Jordi, pronunciades pels professors de la Universitat Autònoma de Barcelona, Manuel Castiñeiras i Maricarmen Gómez, respectivament. Totes dues  tindran lloc avui, 20 d’abril, a les 19.00 hores, a la capella de Sant Jordi i Sant Dalmau de la catedral. Es comptarà també amb la col·laboració musical d’Antoni Madueño, especialista en música medieval.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia