Avui es commemora la Mare de Déu de Medalla Miraculosa. Al districte 7è de París, al n. 140 de la Rue du Bac, hi ha un dels llocs més visitats de la ciutat de les llums ocupant uns dels primers llocs en el rànquing de visites, amb uns 2 milions de visites comptabilitzades. Allí hi ha la Casa Mare de les Filles de la Caritat (també anomenades paüles). En aquesta capella, el 19 de juliol de 1830, la Mare de Déu es manifestà a una novícia de les Filles de la Caritat, la que seria santa Catalina Labouré. Posteriorment la capella va ser engrandida per possibilitar l’aixopluc dels nombrosos peregrins que visiten l’indret. Al costat dret del presbiteri s’indica el lloc on, segons santa Catalina Labouré, se li aparegué per segona vegada la Mare de Déu el 27 de novembre del 1830 promovent la veneració de la coneguda com a Medalla Miraculosa. Allà també s’hi venera el sepulcre d’aquesta santa. És en aquest santuari també s’hi venera el sepulcre de santa Lluïsa de Marillac, la fundadora de les Filles de la Caritat.
També avui es fa la memòria del beat Ramon Llull. Els seus pares eren nobles catalans establerts a Mallorca arran de la conquesta amb Jaume I i deuria néixer cap el 1235. Fou patge del Conqueridor i preceptor de Jaume II. Cap els trenta anys es situa el seu encontre particular amb el Senyor Crucificat que li capgirà l’existència. Es féu terciari franciscà i s’esmerçà per establir un diàleg fraternal entre l’Evangeli i l’Islam per apropar Jesús als musulmans. Propagant el seu pensament, a partir del 1288 visità París, Tunísia, Nàpols i altres centres de cultura. Sembla que morí lapidat el 1315, a Tunísia. Missioner i filòsof, místic i poeta, escriptor i cavaller, rodamón i miracler, les seves més 250 obres, escrites en català, occità, llatí i àrab, fan que se’l reconegui com a Doctor Il·luminat. La seva espiritualitat emergeix de sant Francesc d’Assís i la seva obra té com a eix vertebrador la propagació de l’Evangeli. El jesuïta P. Miquel Batllori impulsà el seu redescobriment i s’està treballant per la seva canonització. És invocat com a protector de la llengua catalana i per fer fructificar el diàleg interreligiós.
També es commemoren avui:
- El martiri dels beats Tomàs Koteda Kiuni, Bartomeu Seki, Antoni Kimura, Joan Iwanaga, Aleix Nakamura, Lleó Nakanishi, Miquel Takeshita, Maties Kosaka, Romà Matsuoka, Maties Nakano i Joan Motoyama, a Nagasaki / Japó, el 1619.
- El martiri del bet Bronislao Kostowki, seminarista, al camp de concentració de Dachau / Baviera, el 1942, víctima del nazisme.