‘Dilexit Nos’: ‘Ens ha estimat’, la nova encíclica de Francesc sobre el Sagrat Cor de Jesús

cropped-fav.png
'Dilexit-nos' serà la quarta encíclica del papa Francesc. | Foto: Vatican Media

El papa Francesc publicarà aquest dijous 24 d’octubre la seva quarta encíclica, Dilexit Nos (Ens ha estimat), centrada en el Sagrat Cor de Jesús, segons ha anunciat aquest dilluns 21 d’octubre la sala de premsa de la Santa Seu. En un context mundial ple de desafiaments, amb guerres, desequilibris socials i econòmics, i tecnologies que amenacen la natura humana, el Papa convida la humanitat amb aquest nou text a replantejar-se les prioritats i recuperar allò més essencial: el cor.

Francesc ja havia expressat la seva intenció de publicar l’encíclica el 5 de juny d’enguany, durant una audiència general, en el mes tradicionalment dedicat al Sagrat Cor. “El text pretén inspirar una reflexió profunda sobre l’amor del Senyor, amb l’objectiu de renovar l’Església i oferir respostes espirituals a un món que sembla haver perdut el cor“, va dir Francesc aleshores sobre una encíclica que, segons el Papa, veu tant de les ensenyances magisterials anteriors com de la rica tradició bíblica per tornar a introduir la devoció al Sagrat Cor dins l’Església.

La publicació coincideix amb la celebració del 350è aniversari de la primera aparició del Sagrat Cor de Jesús a santa Margarida Maria Alacoque l’any 1673. Aquestes aparicions, que van tenir lloc a Paray-le-Monial, França, van marcar una missió especial per difondre l’amor de Crist, especialment cap als pecadors. Malgrat les incomprensions inicials, santa Margarida Maria va mantenir-se ferma en la seva missió.

Aquesta devoció va ser revitalitzada pel papa Pius XII amb la seva encíclica Haurietis Aquas el 1956, que subratllava la importància del Sagrat Cor com a font de salvació per al món modern. Posteriorment, el papa Benet XVI també va reforçar la rellevància d’aquesta devoció, considerant-la central per a la veritable espiritualitat cristiana.

El papa Francesc ha demostrat una profunda devoció pel Sagrat Cor, especialment en relació amb la missió sacerdotal. Durant el Jubileu dels sacerdots de 2016, va recordar la importància d’orientar els cors com el Bon Pastor cap als allunyats. Ara, amb Dilexit Nos, el bisbe de Roma continuarà aquest llegat, oferint una visió renovada de l’amor diví per a l’Església i el món.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia