Montserrat acull la segona edició del Tren Missioner amb més de 500 participants

cropped-fav.png
Grup de joves i infants arribat a Montserrat pel Tren Missioner I @Arquebisbat de Barcelona

L’abadia de Montserrat va acollir aquest dissabte 19 d’octubre de 2024 la segona edició del Tren Missioner, organitzada en el marc de la Jornada Mundial de les Missions (Domund) per Cristians Sense Fronteres amb el suport de les Delegacions de Missions de les diòcesis catalanes i la comunitat benedictina del santuari.

La trobada, que va comptar amb la presència de l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, el bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadias i el bisbe coadjutor de l’Urgell, Josep-Lluís Serrano, va reunir més de 500 persones, entre infants, joves i famílies, per fomentar la conscienciació sobre la missió com a responsabilitat de tots els batejats.

Els participants van iniciar la jornada pujant a Montserrat en el tradicional tren cremallera, un símbol de la sortida de les comunitats cap a un lloc de trobada i reflexió. A l’arribada, van ser rebuts amb música i animació per part del grup Praiselord. La benvinguda oficial va estar a càrrec del Pare Joan Maria Mayol, rector del Santuari, qui va expressar el seu agraïment per triar Montserrat com a punt de celebració.

Una de les activitats centrals va ser el treball en grups, on els assistents van reflexionar sobre el paper dels missioners i com cada cristià pot donar suport a la seva tasca. Van identificar compromisos concrets per ser testimonis de l’Evangeli en la vida quotidiana, deixant constància d’aquests compromisos en cors de paper que van ser presentats durant l’eucaristia.

L’eucaristia, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadias, va ser un dels moments més destacats. En ella es va recordar el paper crucial dels missioners, amb més de 10.000 escampats pel món, 440 dels quals són catalans. La cerimònia va incloure diversos símbols visuals, com banderes i globus, per reforçar el missatge del compromís missioner.

L’esdeveniment va concloure amb la Festa de l’Enviament, animada pel grup Bufanúvols. Joan Planellas va instar els participants a ser “petits-grans missioners” en els seus entorns, compromesos amb la missió d’estendre l’amor de Déu a tot el món.

David Abadias presidint l'eucaristia de la segona sessió del Tren Missioner I @Arquebisbat de Barcelona

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia