AgÈncia cristiana de notícies

Celebrem avui sant Joan Pau II

Celebrem avui sant Joan Pau II

22 d'octubre de 2024

Celebrem avui sant Joan Pau II, elegit papa el 16 d’octubre del 1978 i que morí el 2 d’abril del 2005. Karol Józef Wojtyła nasqué a Wadowice / Polònia el 18 de maig de 1920. Estudià a Roma i exercí diversos càrrecs pastorals a Polònia. Fou nomenat bisbe auxiliar de Cracòvia on passaria a ser-ne l’arquebisbe el 1964 i participà activament al Concili Vaticà II. Fou elegit papa el 1978 després del breu pontificat del beat Joan Pau I. Seria el primer papa no italià després de 455 anys, després d’Adrià VI (1522 – 1523). Es distingí per la seva extraordinària activitat apostòlica, especialment envers les famílies, el joves i els malalts, fent innombrables visites pastorals a tot el món. Exercí un amplíssim magisteri, promulgà el Catecisme de l’Església Catòlica i els Codis del Dret Canònic per a l’Església Llatina i per a les Esglésies Orientals. Morí la vigília del II Diumenge de Pasqua, o de la Divina Misericòrdia. Va ser beatificat per Benet XVI el 1 de maig del 2011 i fou canonitzat pel papa Francesc el 27 d’abril del 2014.

També es commemoren avui les noies màrtirs les santes Nunilo i Alòdia, donzelles i màrtirs, decapitades a Alquèzar  Osca / Aragó, el 846.

També es celebren avui

  • Santa Maria Salomé, deixeble del Senyor (Palestina, s. I). També es celebra el 24 d’abril, juntament amb Maria Cleofàs. El seu nom significa “dona de pau”.
  • La beata Esclarmonda de Foix, muller del rei Jaume II de  Mallorca (1276-1285) de qui va tenir sis fills.  En quedar vídua es retirà i ingressà a l’orde de la Mercè. Morí a Perpinyà el 1315, als 64 anys. La seva sepultura es venera a Sant Joan de Perpinyà.
Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet