Francesc Conesa, des de Roma: “Des del principi Solsona es va implicar en aquest procés sinodal”

cropped-fav.png
Francesc Conesa, al Palau Episcopal de Solsona. | Foto: José Luis Gómez Galarzo

El Bisbat de Solsona ha publicat aquest dimarts un vídeo en què el seu bisbe, Francesc Conesa ha valorat el trajecte sinodal executat des de la seva diòcesi durant els últims temps. L’enregistrament s’ha fet des de Roma, on el prelat es troba participant en la segona i última sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode de Bisbes, que va començar el passat 30 de setembre i conclourà el 27 d’octubre.

En el vídeo, d’un minut i mig, Conesa destaca com, amb motiu de la primera fase d’aquest procés sinodal, la que va implicar consultes en les diòcesis d’arreu del món entre 2021 i 2022, el bisbat solsoní “es va prendre molt seriosament aquesta qüestió” i va acollir la creació de diversos grups de treball que, en clau sinodal, van aportar amb interès “els seus punts de vista i opinions”.

El bisbe també es refereix als consells pastorals de la diòcesi i, per això, reflexiona sobre la manera com es pot créixer sinodalment des d’aquests àmbits d’actuació. “Pensàvem que el tema de la sinodalitat —diu Conesa— convidava a revisar aquesta qüestió i vam pensar en com podíem créixer en el grau de participació en aquests consells”.

Finalment, el bisbe menciona el pla d’evangelització que, amb la implicació de moltes parròquies i grups de treball de l’Església solsonina, es va aprovar el passat mes de juny per unanimitat en una assemblea celebrada al paranimf de la Universitat de Cervera. “Va ser un moment bonic, eclesial, que va comptar amb laics, religiosos, sacerdots”, ha manifestat. Aquest pla, en paraules del bisbe, “guiarà el treball de la diòcesi durant els pròxims quatre anys, fomentant la col·laboració i la comunió entre totes les diòcesis”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia