La Nit de les Religions 2024 arriba a Vilanova i la Geltrú

cropped-fav.png
Panoràmica ciutat Vilanova i la Geltrú I Wikipedia

Els pròxims 18 i 19 d’octubre se celebrarà a Vilanova i la Geltrú la Nit de les Religions, una iniciativa impulsada per l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) sota l’encàrrec de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Pinnae. Aquesta jornada busca promoure el diàleg i el coneixement de la diversitat religiosa a la ciutat, oferint espais per compartir experiències i creences des d’una perspectiva interreligiosa i interconviccional.

La programació inclou una desena d’actes que mostren la pluralitat de comunitats religioses de Vilanova, com ara el cristianisme catòlic, evangèlic i ortodox, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, l’islam i la fe bahà’í. L’objectiu és visibilitzar la convivència i la llibertat religiosa, destacant el seu paper fonamental en la cohesió social.

L’esdeveniment inaugural tindrà lloc a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, el divendres 18 d’octubre a les 19h, amb la participació de Ramon Bassas, director general d’Afers Religiosos, i Alba Cartanyà, periodista encarregada de conduir l’acte. La vetllada comptarà també amb un recital musical a càrrec de Burruezo & Nur Camerata.

La Nit de les Religions arriba per primer cop a Vilanova i la Geltrú després de consolidar-se a ciutats com Barcelona, Tarragona i, aquest any, també a Reus. A més, la iniciativa es porta a terme a Amposta, i altres municipis catalans com Vilafranca del Penedès i Sant Cugat del Vallès. També a Badalona, on es presenta en un format diferent anomenat “Capvespre de les Religions”.

El programa de la Nit de les Religions de Vilanova i la Geltrú es troba disponible en aquest enllaç. Tots els actes són gratuïts i d’accés lliure fins a completar l’aforament.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia