Les Germanes Hospitalàries impulsen una nova campanya global per defensar la salut mental

cropped-fav.png

La Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús ha llançat una nova campanya internacional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra aquest 10 d’octubre. L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar el públic sobre aquesta realitat i donar suport a aquelles persones que pateixen problemes de salut mental.

Amb el lema “La seva lluita també és la nostra”, les Germanes Hospitalàries destaquen històries de superació que s’han aconseguit gràcies a l’amor, l’atenció professional i l’hospitalitat. Aquesta iniciativa s’emmarca en la seva trajectòria de 143 anys en l’àmbit del servei hospitalari, i posa l’accent en la importància de la salut mental com a part fonamental del benestar general.

Segons l’OMS, la salut mental és clau per a la presa de decisions i la construcció de relacions, i promou la protecció dels drets humans i l’empoderament de les persones afectades. La campanya de les Germanes Hospitalàries reforça aquest missatge, oferint un espai d’acollida i suport per a tots aquells que s’enfronten a reptes de salut mental, amb el compromís de defensar la salut mental com un dret.

La campanya inclou un vídeo que mostra vuit testimonis de persones que han superat els seus problemes de salut gràcies a l’acompanyament professional i humà. Aquestes històries subratllen que una vida digna i feliç és possible si es té el suport adequat, i conviden a continuar treballant per eliminar l’estigma associat a les malalties mentals.

Amb presència a més de 85 centres de 25 països, les Germanes Hospitalàries compten amb prop de 900 germanes i 12.000 col·laboradors que treballen per l’acollida i la rehabilitació de persones amb malalties mentals i altres discapacitats, donant preferència als més vulnerables.

A Catalunya, dins la Província d’Espanya, les Germanes Hospitalàries també tenen una presència significativa, contribuint amb la seva missió d’evangelitzar el món de la salut a través d’obres sanitàries i socials que prioritzen el compromís amb les persones més necessitades.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia