AgÈncia cristiana de notícies

Sant Tomàs de Villanueva, agustí recol·lecte i bisbe de València

Sant Tomàs de Villanueva, agustí recol·lecte i bisbe de València

10 d'octubre de 2024

Avui es commemora sant Tomàs de Villanueva, agustí recol·lecte i bisbe de València, també conegut com sant Tomàs l’Almoiner.  Havia estudiat a la Universitat d’Alcalà de Henares i en seria professor. Consagrat bisbe de València n’esdevindria un bon model de bon pastor destacant per la seva pobresa, caritat, prudència i zel apostòlic. Morí el 8 de setembre del 1555.

Sant Daniel Comboni, bisbe missioner i fundador de les congregacions de Missioners del Cor de Jesús  (els missioners combonians) i de les religioses Misoneres Pies Mares de la Negritut, que morí a Jartum /Sudan, el 1881.

També es commemoren avui:

  • El martiri dels sants Daniel, Samuel, Àngel, Lleó, Nicolau, Hugolí i Donnino, religiosos franciscans, a Ceuta, el 1227.
  • Els beats Jaume Sampere i els seus companys. Els tres religiosos dominicans procedien del convent de Castelló d’Empúries i van ser assassinats el 1516 per pirates Agaresos.
Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet