Eduard Ibáñez i Bernat Sellarès reflexionen en un llibre sobre les finances i la moral des del cristianisme

cropped-fav.png

L’Editorial Claret i Justícia i Pau Barcelona han publicat conjuntament Invertir per vestir un nou món, un llibre coordinat per Eduard Ibáñez i Bernat Sellarès que explora la relació entre la inversió financera i la moral des d’una perspectiva humanista cristiana. El text ofereix una reflexió profunda sobre com la inversió no és només un acte econòmic, sinó també una elecció moral que hauria d’estar alineada amb valors cristians, tal com destaca el terme llatí “investire”, que significa “vestir-se” segons les mateixes conviccions.

A l’obra, es recopilen les ponències presentades durant les jornades acadèmiques organitzades per la Càtedra de Pensament i Acció Social de l’Església de la Facultat de Teologia de Catalunya, el novembre del 2023. Allà, es va debatre sobre la importància de considerar la dimensió moral de les inversions. També es fa una anàlisi del document Mesuram Bonam, publicat per la Santa Seu l’any 2022 i que proposa un enfocament de les finances per a inversors catòlics basat en la Doctrina Social de l’Església. Aquesta visió moral cristiana va més enllà de les finances ètiques convencionals.

El llibre inclou, a més, casos pràctics que il·lustren com aquesta visió ètica pot materialitzar-se en el món real, establint una connexió entre economia i moral. L’obra fa una crida a revisar com les decisions financeres poden influir en la construcció d’un món més just i humà, tot destacant la importància d’una economia que promogui el bé comú.

Els autors, Eduard Ibáñez, advocat i doctor en Dret Penal, i Bernat Sellarès, economista i filòsof, són professionals reconeguts en els seus respectius camps i tenen una trajectòria dedicada a la reflexió sobre temes socials i econòmics. Amb experiència en institucions eclesiàstiques i acadèmiques, els dos autors aporten una visió experta i accessible a una qüestió tan complexa com és la relació entre finances i moral.

Invertir per vestir un nou món ofereix una mirada sobre la responsabilitat ètica que acompanya les inversions financeres, proposant un model que integra valors cristians. La proposta que es descriu en aquestes pàgines, la de fusionar economia i moral, proporciona eines útils tant per a inversors com per a qualsevol persona interessada en la construcció d’una societat més equitativa i compromesa amb els valors humans.

Portada llibre I @Editorial Claret

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia