Francesc Torralba publica ‘No hi ha paraules’, un assaig “edificant” al voltant de la pèrdua del seu fill

cropped-fav.png
El filòsof i teòleg Francesc Torralba. | francesctorralba.com

Aquest dilluns 7 d’octubre ha sortit a la venda un nou assaig del filòsof, teòleg i professor universitari Francesc Torralba, el 121è, que té per títol No hi ha paraules. Com superar la mort d’un fill, publicat per l’editorial Ara Llibres.

L’obra aborda el tema de la pèrdua d’un ésser estimat, que Torralba ja havia tractat en altres publicacions i que ara reprèn en primera persona per reflexionar sobre la tràgica mort del seu fill Oriol el 14 d’agost de 2023 als Picos de Europa mentre feien una excursió junts.

Experimentar el trauma va fer que el món del reconegut pensador català s’aturés i que s’hagués d’enfrontar amb sentiments, sensacions i pensaments difícils de digerir, cosa que va fer, com reconeix, “sense estar-hi preparat”. “El procés de dol és un camí tortuós i amb moltes anades i vingudes, que ens posa davant l’única cosa insalvable: la mort”, explica Torralba en l’obra.

En la primera entrevista promocional al diari Ara sobre l’assaig, Torralba explica que es tracta d’un text escrit “amb serenitat”. “Si el llibre m’hagués sortit ple d’indignació, de ressentiment i d’odi contra la vida o contra tot, probablement no l’hauria publicat. Un llibre no ha de ser una claveguera d’emocions, sinó que ha de ser edificant i t’ha d’ajudar a tu i les persones que pateixen un dol“, assegura.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia