El Papa exigeix un alto el foc immediat en el Líban i la resta de fronts oberts al Pròxim Orient

cropped-fav.png
Restes d'un edifici bombardejat a Beirut. | UNICEF - Dar al Mussawir

El Papa ha exigit el cessament immediat del foc en tots els fronts de guerra oberts al Pròxim Orient, inclòs el Líban. Ho ha fet aquest diumenge després del res de l’Àngelus, un dia abans del primer aniversari dels atemptats terroristes de Hamàs que van desencadenar l’actual invasió militar de Gaza per part d’Israel.

“Demà haurà passat un any de l’atac terrorista contra la població a Israel, a la qual renovo la meva proximitat. No oblidem que encara hi ha molts ostatges a Gaza, per als quals demano l’immediat alliberament”, ha dit Francesc, tot recordant que, des d’aquell 7 d’octubre, la regió ha experimentat un patiment “cada cop més greu, amb accions militars destructives que continuen colpejant a la població palestina”.

En aquest sentit, el pontífex ha assenyalat que “aquesta població està patint moltíssim a Gaza i en els altres territoris“, i que es tracta, sobretot, de “civils innocents, que han de rebre tota l’ajuda humanitària que necessitin”. “Demano un alto el foc immediat en tots els fronts, inclòs el Líban”, ha dit Francesc, que ha demanat pregar pels ciutadans del Líban, “especialment pels habitants del sud, obligats a deixar els seus pobles”.

“Demano un alto el foc immediat en tots els fronts, inclòs el Líban”, ha dit Francesc. | Vatican Media

Crida a la comunitat internacional

Per reforçar la seva demanda, el bisbe de Roma ha instat la comunitat internacional a posar fi a l'”espiral de venjança” i ha demanat que “no es tornin a repetir els atacs, com el que va perpetrar l’Iran fa uns dies”, que segons el Papa, “podrien sumir la regió en una guerra encara més gran”.

“Totes les nacions tenen el dret d’existir en pau i seguretat i els seus territoris no han de ser atacats o envaïts, la sobirania ha de ser respectada i estar garantida pel diàleg i per la pau, no per l’odi o per la guerra”, ha subratllat Francesc.

Per acabar, el Papa ha comentat la seva intenció d’acudir aquest mateix diumenge a la tarda a la Basílica de Santa Maria la Major per invocar la intercessió de la Mare de Déu, i també ha recordat la jornada d’oració i dejuni per la pau en el món, que tindrà lloc aquest dilluns. “Unim-nos amb la força del bé contra les trames diabòliques de la guerra”, ha conclòs el pontífex.

Família desplaçada al Líban. | Foto: UNRWA
Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia