La Fundació Pere Tarrés assoleix la xifra rècord de 6.700 infants becats durant l’estiu

cropped-fav.png

La Fundació Pere Tarrés va becar aquest passat estiu 6.734 infants perquè poguessin participar en activitats de lleure com casals i colònies. La xifra, que es converteix en la més alta registrada per part d’aquesta institució pedagògica, suposa un augment del 5% respecte a l’any passat i confirma que moltes famílies es troben encara en una situació econòmica precària que no els permet accedir a l’educació en el lleure. Una situació que posa de manifest, a més, la cronificació de la pobresa, especialment després dels efectes de la pandèmia, que va agreujar la vulnerabilitat de moltes llars.

Des de l’any 2020, la campanya “Cap infant sense colònies” ha experimentat un creixement notable, gairebé duplicant el nombre de beques atorgades. Aquest estiu, amb més de 19.500 setmanes d’activitats subvencionades, la Fundació va mobilitzar més de 2,1 milions d’euros gràcies a les aportacions d’administracions públiques, empreses i donants particulars. Aquestes beques permeten que infants i adolescents en situació de vulnerabilitat puguin gaudir d’experiències que, d’una altra manera, no estarien al seu abast.

Les colònies i casals d’estiu no són només un espai de joc, sinó també d’aprenentatge i convivència, que ajuda al creixement personal dels infants i joves. Diversos estudis demostren que les activitats de lleure tenen un impacte positiu en el desenvolupament emocional i social dels nens i nenes, així com en les seves competències. Per a moltes famílies, aquestes activitats són una oportunitat única perquè els seus fills aprenguin, es diverteixin i interactuïn amb altres infants i amb els monitors, que esdevenen sovint referents.

Un grup de famílies a la piscina, aquest dimecres a Calafell. | ‘Flama’

A més de les activitats pels més petits i joves, la Fundació Pere Tarrés va engegar el programa “Marxem en família“, un projecte destinat a famílies que ofereix vacances en cases de colònies, amb l’objectiu de reforçar els vincles familiars en un entorn educatiu. Aquest any, 900 famílies van participar en aquesta iniciativa, gaudint d’unes vacances basades en els valors del lleure educatiu i allunyades de l’estrès de la vida quotidiana. Aquestes experiències permeten a les famílies connectar-se entre elles i compartir moments de qualitat en un ambient relaxat.

Amb gairebé 38.000 participants en les activitats d’aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés ha mostrat un cop més el seu compromís amb l’educació en el lleure com una eina per a la transformació social. L’entitat segueix treballant per garantir que cap infant es quedi sense la possibilitat de viure aquestes experiències, i per assegurar que el lleure estigui a l’abast de totes les famílies, independentment de la seva situació econòmica.

La tasca de la Fundació Pere Tarrés és especialment rellevant en un context de crisi social i econòmica continuada, on cada cop més famílies depenen d’aquest tipus de suports per garantir un estiu ple d’aprenentatges i diversió per als seus fills. El seu impacte no només beneficia els infants, sinó que contribueix a crear una societat més inclusiva i solidària.

Grup d’infants en una de les colònies de l’any passat. | Fundació Pere Tarrés

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia