Jornada solidària a l’ICAB per donar suport als joves extutelats a través de la Fundació Llar Enric d’Ossó

cropped-fav.png
Pis de la llar Enric Ossó I @Llar Enric Ossó

El pròxim 10 d’octubre tindrà lloc a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) una jornada solidària sobre els pisos d’acollida per a joves extutelats, que organitza la Fundació Llar Enric d’Ossó. Aquesta trobada té com a objectiu visibilitzar la realitat dels joves extutelats que, un cop arriben a la majoria d’edat, deixen de comptar amb la protecció de l’Entitat Pública encarregada de la tutela. La Fundació Llar Enric d’Ossó treballa per oferir recursos habitacionals i programes per a la seva inserció laboral, proporcionant-los el suport necessari en una etapa crucial de les seves vides.

El programa de la jornada s’iniciarà a les 19.00 hores amb una inauguració a càrrec de Montse Pintó Sala, advocada i vocal de la Junta Directiva de l’ICAB; de Miguel Ángel Campo Güerri, notari i president del Patronat de la Fundació; i de Xavier Abel Lluch, magistrat de Barcelona. Durant la inauguració es presentaran els valors i la tasca de la Llar Enric d’Ossó, una iniciativa educativa que forma part de l’acció social de la Companyia de Santa Teresa de Jesús.

A continuació, es projectarà un curtmetratge sobre la situació dels joves extutelats, dirigit pel cineasta Alberto Gross Mola. La presentació d’aquest documental serà conduïda per Mila Arch Marín, doctora en Psicologia i vocal del Patronat de la Fundació. Aquest audiovisual vol mostrar la realitat quotidiana i els reptes d’aquests joves, i sensibilitzar sobre la necessitat de suport continuat en el procés d’emancipació.

Joves que acompanya la Llar Enric Ossó I @Llar Enric Ossó

Posteriorment, tindrà lloc una taula rodona sota el títol “Els joves extutelats: una visió multidisciplinària”, en què participaran professionals com Catalina González Keutchen, directora de la Fundació Llar Enric d’Ossó, Noemí Pereda Beltrán, doctora en Psicologia, i Esther Giménez-Salinas Colomer, Síndica de Greuges de Catalunya. Amb la moderació de Pilar Tintoré Garriga, advocada i vocal de la Junta Directiva de la SCAF, els ponents abordaran la situació dels joves des d’una perspectiva educativa, psicològica i jurídica.

La jornada conclourà a les 20:45 hores amb les paraules de clausura de Mila Arch Marín i Antonio Menacho de Solà Morales, vocals del Patronat de la Fundació. Després de l’acte, s’oferirà una copa de cava als assistents per fomentar el diàleg i la col·laboració entre els participants.

L’esdeveniment, de caràcter solidari, destinarà la seva recaptació íntegra a la Fundació Llar Enric d’Ossó, que gestiona tres pisos assistits per a joves extutelats que no poden retornar a l’entorn familiar. La inscripció es pot formalitzar a través d’aquest formulari i es convida a tothom a participar en aquesta iniciativa que busca oferir un futur millor a aquests joves.

Aquesta trobada és una oportunitat per donar visibilitat a la realitat dels joves extutelats, i també per sensibilitzar la societat sobre la importància de garantir-los un suport continuat. Una ocasió per enfortir les xarxes de col·laboració i facilitar la integració plena dels joves a la societat.

Jove acompanyada per la Llar Enirc Ossó I @Llar Enric Ossó

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia