Declaració d’intencions del Papa abans del Sínode: “Tots els cristians som responsables de la missió de l’Església”

cropped-fav.png

El papa Francesc convida a pregar per un estil de vida sinodal, caracteritzat per la corresponsabilitat, la participació i la comunió en la missió compartida de l’Església. En una nova entrega del Vídeo del Papa, que difon les intencions de pregària per al mes d’octubre, Francesc destaca que “sacerdots, religiosos i laics han de caminar junts, sense jerarquies, complementant-se i treballant col·lectivament en el testimoniatge de la fe”. “Els sacerdots no són caps dels laics, sinó pastors“, assegura Francesc en aquest nou missatge, que arriba dos dies abans de l’inici de l’assemblea general del Sínode.

En l’espot, Francesc recorda que tots els cristians, independentment de la seva professió o condició, tenen la mateixa missió: donar testimoni amb les seves vides. “Tant si es tracta d’un conductor d’autobús, una pagesa o un pescador, cadascú aporta el millor de si mateix en la missió comuna de l’Església”, diu. Aquest missatge reforça la idea que “la corresponsabilitat és bàsica per a treballar conjuntament, respectant les diverses vocacions dins l’Església”.

La creació d’aquest vídeo ha estat fruit d’un treball col·laboratiu entre la diòcesi de Brooklyn, DeSales Media i la Secretaria General del Sínode. Aquest exemple de col·laboració vol reflectir “la riquesa del poble sant de Déu, amb diferents carismes i serveis dins i fora de les parròquies“, com subratlla la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, impulsora de la iniciativa, en el material promocional.

Francesc afirma que “la sinodalitat és el camí que Déu espera de l’Església en aquest tercer mil·lenni, un estil de vida que es basa en la col·laboració i escolta mútua“. En aquest sentit, el Papa prega perquè “l’Església continuï fomentant un estil sinodal de vida, on la corresponsabilitat permeti una major participació i comunió entre tots els membres de l’Església, especialment en el context de la missió compartida”.

El P. Frédéric Fornos, SJ, director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, destaca que aquest octubre és un moment crucial amb l’assemblea sinodal a Roma, una culminació d’un procés que ha durat tres anys. “El Papa ens convida a unir-nos en oració, ja que només la pregària pot transformar els cors i guiar l’Església cap a una autèntica sinodalitat”, subratlla Fornos.

Des de 2016, el Vídeo del Papa ha tingut prop de 200 milions de reproduccions a les xarxes socials vaticanes, ha estat traduït a més de 23 llengües d’arreu del món i actualment té cobertura de premsa a 114 països.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia