Ajuda a l’Església Necessitada alerta sobre el nou èxode cristià al Líban arran dels atacs aeris israelians

cropped-fav.png

La coordinadora de projectes d’ACN al Líban, Marielle Boutros, va alertar sobre les conseqüències que estan tenint els recents atacs aeris contra bastions de Hezbollah per part de l’exèrcit d’Israel al sud del país. En una entrevista a Ayuda a la Iglesia Necesitada (ACN), va descriure que tot i que les zones afectades són bastions de Hezbollah, la població cristiana que hi resideix també està patint pèrdues. “Moltes famílies cristianes han hagut de fugir cap a altres zones del país, com Beirut o Monte Líban, buscant seguretat davant d’aquesta situació cada vegada més precària”, va afirmar.

Els bombardejos han arribat també a la capital del país, Beirut, tot i que s’han concentrat principalment en zones controlades per Hezbollah. Marielle Boutros va explicar que, encara que no afectin directament totes les àrees de la ciutat, “el soroll constant dels avions militars i drons crea un ambient de tensió constant“. A més, va anticipar que aquesta situació pot provocar “un nou èxode de cristians, un fenomen que ja s’ha anat repetint al llarg de dècades per motius de seguretat i millors condicions de vida”.

Malgrat la crisi, els projectes d’ACN, que inclouen la distribució d’aliments i productes sanitaris al sud del país i al Valle de la Becá, continuen sent fonamentals per a les famílies afectades. No obstant això, les escoles, que ACN també ha estat acompanyant, han hagut de tancar temporalment, i molts centres han passat a l’ensenyament en línia com a mesura de contenció.

En resposta a aquesta nova crisi, Boutros va plantejar nous mecanismes d’ajuda per part d’ACN, destacant “la necessitat urgent de proporcionar subministraments com menjar, productes sanitaris, mantes i calefacció per a l’hivern, especialment per a les famílies que ara es refugien a les esglésies”. La fundació, que ja finança més de 300 projectes al Líban, reafirma el seu compromís amb el país, especialment després de la crisi econòmica i l’explosió de 2020.

En un context d’inestabilitat creixent, la tasca d’ACN al Líban és crucial per proporcionar suport material i espiritual a la població, especialment als cristians que s’enfronten a una nova onada de violència. Tot i la incertesa, l’esperança de la comunitat cristiana és que la pau arribi aviat al país, mentre la solidaritat internacional continua sent clau per afrontar aquesta crisi humanitària.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia