Anna Luque, militant de l’Acció Catòlica Obrera, nova copresidenta del Moviment de Treballadors Cristians d’Europa 

cropped-fav.png

Anna Luque Martos, militant de l’Acció Catòlica Obrera (ACO), és la nova copresidenta del Moviment de Treballadors Cristians d’Europa (MTCE), prenent el relleu de la copresidenta sortint, Olinda Marques. L’elecció s’ha produït a Munic, en el marc de l’assemblea anual del Moviment i el seminari “A igual treball, igual salari”, organitzat en col·laboració amb EZA (Centre Europeu per als Afers amb els Treballadors).

Luque farà aquest servei juntament amb el copresident de l’MTCE, Karl Brunner (KVW-Tirol del Sud). L’equip coordinador de l’MTCE s’ha renovat amb el nou consiliari general, Stefan B. Eirich (KAB-Alemanya) i el nou coordinador Gilles Roustan (ACO-França), ajudat per Armin Hürner (KAB Suïssa) i la tresorera Sonja Schöpfer (KVW-Tirol del Sud).

Militant de l’ACO de la zona del Vallès Occidental, Anna Luque sempre ha estat vinculada amb el món dels treballadors cristians. Actualment, és membre de la Delegació de la Pastoral Obrera de la diòcesi de Terrassa, que representa al Consell Diocesà, i consiliària de la JOC (Joventut Obrera Cristiana). És professora de música acabada de jubilar, col·labora diferents moviments socials i ONG i també és regidora a l’Ajuntament de Badia del Vallès des del 2019. Una de les seves passions és la música, que desplega en dues corals que dirigeix a Badia.

“La meva aportació passarà per potenciar el treball en equip; comprendre la diversitat cultural i política que hi ha en els diferents països que formem part de l’MTCE, que ben segur ens donaran formes diferents d’entendre i proposar idees, però sempre amb un objectiu comú, millorar i dignificar la vida dels treballadors i treballadores d’Europa i, juntament amb el MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians) de tot el món”, indica Luque en un comunicat difòs per l’ACO.

El Moviment de Treballadors Cristians Europeu

El Moviment de Treballadors Cristians Europeu és una xarxa d’11 organitzacions de treballadors a 8 països de la UE i a Suïssa. L’MTCE es pronuncia cada any coincidint amb el dia del diumenge lliure (3 de març), el dia dels treballadors (1r de maig), el dia d’Europa (9 de maig), el dia del Medi Ambient (5 de juny) i la Jornada pel Treball Decent (7 d’octubre). Els presidents de l’MTCE són Anna Luque (del moviment ACO, Espanya) i Karl Brunner (del moviment KVW, Itàlia-Tirol del Sud) i el consiliari general, Stefan B. Eirich (del moviment KAB, Alemanya).

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia