Francesc rep una carta de Fernando Clavijo agraint-li el seu interès per les Canàries

descarga
Francesc, durant la trobada amb els periodistes en el vol cap a Luxemburg. | Vatican Media

El papa Francesc ha rebut aquest dijous, durant el vol del seu viatge a Luxemburg i Bèlgica, una carta del president canari, Fernando Clavijo, en què li agraeix el seu interès per anar a les Canàries per posar el focus sobre el drama migratori, juntament amb algunes missives de migrants arribats en el passat a l’arxipèlag.

El Papa ha rebut la carta de mans del portaveu vaticà, Matteo Bruni, després que se la lliurés una periodista espanyola, ja que en aquesta ocasió el pontífex no ha saludat personalment els representants dels mitjans de comunicació pels seus problemes de mobilitat.

Al costat de la carta, se li ha lliurat, al pontífex, una bossa de roba senegalesa realitzada pels joves de la fundació canària Buen Samaritano, una iniciativa de la Parròquia Santa Maria d’Añaza, a l’interior del qual el Papa s’ha trobat amb notes d’immigrants que narren la seva arribada en pastera a les Canàries.

“Penso una mica en això, a anar a les Canàries perquè allà hi ha la situació amb els migrants que arriben del mar i voldria estar a prop dels governants i el poble de les Canàries”, va reconèixer el Papa durant la roda de premsa de tornada de la seva gira per l’Àsia i Oceania el 13 de setembre passat.

Entre les missives que ha rebut aquest dijous hi ha la de Michel, un menor d’edat que va arribar a les Canàries des del Senegal i que és el petit de tres germans. El seu viatge va durar 7 dies i el que més recorda és que no tenia roba perquè els traficants van deixar la seva motxilla a terra ferma, raó per la qual va acabar mullant-se el cos sencer.

També hi ha la d’Ousmane, del Senegal, que escriu al Papa una poesia en què li explica que durant el viatge en pastera “el fred els recargolava els dits i la gana a l’estómac se sentia com el filferro, mentre la humitat i la sal del mar esquerdava la pell i les pestanyes es convertien en vidres de sal”.

Altres immigrants conviden Bergoglio a les Canàries per ensenyar-li el moll on van arribar després de la seva odissea.

Article publicat en col·laboració amb Religión Digital.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia