Disney+ estrena “Amén. Francisco responde”: una trobada que va més enllà de fronteres, edats, ments i creences

cropped-fav.png

“Vostè té nòmina?”; “té mòbil?”; “sap el que és una persona no binària?”; “si jo no fos feminista, seria millor cristiana?”; “vaig ser catòlica, molt creient. Però ja no soc catòlica”; “em fa la sensació, pel que veig al meu entorn, que la gent està decepcionada amb l’Església, no amb Déu”; “l’avortament existeix. Què fem, com a Església, amb totes aquestes dones que decideixen avortar”? Aquestes són algunes de les preguntes i reflexions que un grup de joves d’arreu del món plantegen al papa Francesc a Amén. Francisco responde, un documental de Jordi Évole que s’estrena el proper dimecres 5 d’abril a la plataforma Disney+. 

Coproduït per Disney+ i Producciones del Barrio, productora dirigida pel periodista de Cornellà juntament amb Ramon Lara, l’origen d’aquest documental se situa a l’any 2019, quan Jordi Évole va entrevistar el papa Francesc al Vaticà per al programa Salvados, de La Sexta. Des de llavors, Lara i Évole han mantingut una relació “de confiança” amb el papa Francesc a través del correu electrònic. 

Una relació que va portar a Évole i Lara a permetre veure al papa aquest nou documental abans de la seva estrena, cosa que no acostumen a fer amb cap dels protagonistes dels seus projectes. Abans, però, li havien fet arribar un primer fragment “molt ambiciós” del documental, segons ha explicat Évole recentment a diversos mitjans, i la sorpresa per a ells va ser que el papa no va tocar absolutament res. Segons el periodista català, Francesc “s’ha atrevit a fer una cosa sense cap mena de condició”. “Crec —afegeix— que això és una cosa que cap líder mundial, ni polític, ni econòmic ni moral s’atreviria a fer”. 

Évole, que ha entrevistat al papa en dos ocasions anteriorment (la segona va ser per al programa Lo de Évole), ha explicat que aquest cop buscaven un nou format que els permetés sortir del seu espai habitual dels canals de televisió. El resultat ha estat aquesta trobada distesa entre el papa i un grup de joves en un espai de coworking als afores de Roma. “He après molt amb vosaltres. M’ha fet molt de bé parlar amb vosaltres, i us ho agraeixo”, reconeix el Papa en un dels moments finals del documental.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia