El Jubileu de 2025 vindrà acompanyat d’accions concretes que defensen persones en situacions de vulnerabilitat i tractarà temes com la pau i la reducció del deute extern. Ho va assegurar Rino Fisichella, pro-prefecte del Dicasteri per a l’Evangelització, durant l’esdeveniment ‘Globalitzar la solidaritat’, organitzat per Deloitte a 100 dies de l’obertura de la Porta Santa.
“Es dona la paradoxa de les societats modernes, amb una riquesa concentrada en poques mans, mentre la pobresa augmenta per a molts altres”, va dir Fisichella en declaracions als mitjans vaticans, des d’on va fer una crida als líders mundials per abordar els grans problemes globals, com la reducció del deute dels països més pobres, tal com va destacar el Papa en el document de proclamació del Jubileu. El pro-prefecte també va posar èmfasi en la necessitat d’abolir la pena de mort en els països on encara existeix, com un gest concret de justícia i misericòrdia.
A mesura que s’acosta el Jubileu, ja s’han registrat milers de pelegrinatges nacionals que han posat de manifest el gran interès a participar-hi. Segons Fisichella, tot va segons el calendari previst i es preveu l’arribada de fins a 32 milions de visitants, tot i que aquestes xifres són encara projeccions.
El cost de la inacció
Durant l’esdeveniment de Deloitte es va presentar un estudi que alerta del cost de la inacció davant els problemes socioeconòmics globals. Segons l’informe, la manca de mesures davant de problemes com el canvi climàtic, l’envelliment de la població i la polarització de la riquesa podria tenir un impacte econòmic de 66 bilions de dòlars anuals, que equivalen al 63% del PIB mundial.
L’enquesta realitzada per Deloitte a diversos països revela que gairebé 8 de cada 10 persones perceben el món actual més complex que el passat. Malgrat aquesta preocupació generalitzada, menys de la meitat de les persones enquestades considera que s’estan fent esforços a escala internacional per afrontar aquests reptes globals.