AgÈncia cristiana de notícies

Andreu Kim Taegon, Pau Chong Hasang i els seus companys

Andreu Kim Taegon, Pau Chong Hasang i els seus companys

20 de setembre de 2024

Acabem l’estiu recordant especialment els sants Andreu Kim Taegon, Pau Chong Hasang i els seus companys. Els 103 màrtirs de Corea, executats abans del 1867 (alguns han estat recordats també en el dia del seu martiri), foren canonitzats el 1984 per Joan Pau II. Foren l’eclosió d’un peculiar cristianisme implantat al País del Matí Serè per uns inquiets diplomàtics procedents de Pequin on, el 1784, hi foren catequitzats i batejats. Com en un martirologi antic, el llistat recull pares i mares de família, vídues, donzelles, nobles, servents, joves, adults, laics compromesos, catequistes, preveres locals i estrangers, bisbes. Els encapçalen Andreu Kim, el primer prevere del país, i Pau Chong, laic i catequista. Les tombes es veneren a la catedral de Seül.

També es commemoren

  • El martiri del bet Tomàs Johnson, prevere cartoixà, a Londres, el 1537, amb Enric VIII
  • El martiri de sant Joan-Carles Cornay, prevere de la societat de les Misseions Estrangeres, a Son Tay / Tonkín, el 1837
Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet