Tanca al públic ‘Bèsties. Els animals en l’art medieval’, premiada com a millor exposició del 2023

cropped-fav.png
La consellera Sònia Hernández va entregar el premi a Oriol Picas i Judit Verdaguer. | Dep. Cultura

Després de convertir-se en l’exposició que més temps ha estat oberta al públic al Museu d’Art Medieval de Vic (del 28 de març del 2023 al passat diumenge 15 de setembre), la mostra Bèsties. Els animals en l’art medieval ha tancat al públic. Ho ha fet al mateix temps que rebia el ‘Premi AMC a la millor exposició del 2024’, per part de l’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya.

Oriol Picas, director del museu vigatà, i Judit Verdaguer, conservadora de l’entitat i comissària de l’exposició juntament amb Marc Sureda, director de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, van ser els encarregats de recollir el premi el passat dissabte en un acte celebrat a l’Auditori Pau Casals del Vendrell. El guardó té una periodicitat biennal i reconeix els projectes més destacats dels museus catalans pel que fa a les seves mostres museogràfiques. En aquesta ocasió, el lliurament del premi va anar a càrrec de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sònia Hernández.

L’exposició ‘Bèsties’. | Albert Llimós – MEV, Museu d’Art Medieval

‘Bèsties’ va ser resultat de la gran presència d’imatges animalístiques, reals o mitològiques, en l’art medieval, totes elles amb un simbolisme vinculat a la visió cristiana. El projecte, que ha acollit prop de 20.000 visitants durant tot el temps que ha estat obert al públic, també va oferir peces procedents de la mateixa col·lecció del museu i del fons de l’Arxiu Episcopal de Vic.

+ La influència bíblica en els animals presents en l’art de l’edat mitjana

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia