AgÈncia cristiana de notícies

Es commemora avui la Mare de Déu dels Dolors

Es commemora avui la Mare de Déu dels Dolors

15 de setembre de 2024

A l’evangeli (Mc 8, 27-35) que llegim aquest diumenge (el XXIV de durant l’any), ens unim a Pere per reconèixer que Jesús és el Messies, Ell que a la creu ens dóna la vida des d’on ens convida a seguir-lo, camí de salvació del nostre món.

Es commemora avui la Mare de Déu dels Dolors (si bé popularment i a moltes parròquies també es recorda el divendres anterior al diumenge de Rams). Amb paraules de Jesús recordem el paper icònic de Maria, sempre acompanyant-lo: “la dona, quan ha d’infantar, està adolorida, perquè arriba la seva hora; però, així que la criatura ha nascut, ja no es recorda més del seu sofriment, joiosa com està perquè en el món ha nascut un nou ésser. També ara vosaltres esteu tristos, però el vostre cor s’alegrarà quan us tornaré a veure. I la vostra alegria, ningú no us la prendrà” (Jo 16, 21-22). I així doncs, l’Església, expectant d’una nova humanitat, s’emmiralla en “la Dona que porta el sol per vestit, la lluna sota els peus i una corona de dotze estrelles al cap i que espera un fill cridant afligida pels dolors de part” (Ap 12, 1-2). I és que Maria, al costat de Jesús, ens ajuda a descobrir la dimensió fecunda del dolors que ens porten a fer realitat la Nova Vida del Ressuscitat.

També es commemoren

  • Sants Caterina Fieschi, vídua, a Gènova / Ligúria, el 1510.
  • El martiri del beat Camil Constanzo, prevere jesuïta, a Hirado / Japó, el 1622
  • El martiri dels beats Joan Baptista i Jacint dels Àngels, a Santo Domingo Xagacia / Mèxic, el 1622
  • El martiri del beat Pasqual Penadés Jornet, prevere diocesà, a Llosa de Ranes / València, el 1936, víctima de la persecució religiosa de la Guerra Civil.  
  • El martiri del beat Ladislau Miegon, prevere diocesà, al camp de concentració de Dachau, el 1942, víctima del nazisme.   
Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet