AgÈncia cristiana de notícies

Exaltació de la Santa Creu

Exaltació de la Santa Creu

14 de setembre de 2024

Aquest dia és la festa de l’Exaltació de la Santa Creu celebrant el que Jesús diu: “I jo, quan seré enlairat damunt la terra, atrauré tothom cap a mi” (Jo 12, 32). El gènere llegendari sovint injecta en l’imaginari col·lectiu la importància de referents fonamentals. Evoqui aquest dia l’encontre de la Creu o bé la consagració de les basíliques constantinianes al Gòlgota, el més important és que convidi el creient a identificar-se amb el lliurament de Jesús a la Creu. Amb els braços oberts i el costat traspassat és Ell qui captiva la mirada de la humanitat aplegada sota aquest arc de pau i de llibertat que s’alça en l’horitzó de la història.

També es commemoren

  • Sant Albert de Jerusalem, patriarca, cofundador i legislador de l’Orde de la Mare de Déu del Carme, que morí a Tolemaida / Palestina, el 1214.
  • El martiri del beat Claudi Laplace, prevere diocesà, a Rochefort / França, el 1794, víctima de la Revolució Francesa.
  • El martiri de sant Gabriel Taurino Dufresse, bisbe, de la Societat de Missions Estrangeres, a Txeng-Tou / Xina, el1815.
Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet