Pau Vidal presideix les Festes de Sant Pere Claver a Verdú

WhatsApp Image 2023-04-10 at 10.43.58
Vidal, al centre, presidint l'eucaristia. | 'Flama'

La localitat de Verdú va celebrar els dies 8 i 9 de setembre les Festes de Sant Pere Claver, commemorant l’aniversari de la mort d’aquest prevere i missioner jesuïta, nascut en aquesta població lleidatana l’any 1580.

Les festes van començar el capvespre del diumenge 8 amb una missa al Santuari de Sant Pere Claver, presidida pel nou rector de Tàrrega, Xavier Romero. En acabar, va tenir lloc una processó de torxes durant la qual es va traslladar la relíquia del sant fins a la parròquia de Santa Maria, amb el cant dels goigs i la benedicció.

El matí del dilluns 9, l’església va acollir una solemne eucaristia que en aquesta ocasió va presidir Pau Vidal, delegat dels jesuïtes a Catalunya. L’acompanyaven com a concelebrants el jesuïta Joaquim Pons els capellans diocesans Xavier Romero i Joan Viladot, a més de diversos jesuïtes de les comunitats de Barcelona i Lleida i el carmelita Manel Bonilla.

Trasllat de la relíquia de sant Pere Claver. | ‘Flama’

L’exemple de l’apòstol dels negres

“Demanem a sant Pere que ens doni la valentia de seguir el seu exemple”, va dir el jesuïta Joaquim Pons durant una homilia en què va reivindicar la “immensa tasca missionera de sant Pere Claver, l’apòstol dels negres, que tant es va esforçar per ajudar i redimir els esclaus”.

En les ofrenes, es van presentar el pa i el vi, uns fruits de la terra, i en nom dels priors, una samarreta i bufanda del Cercavins Club de Futbol Verdú. El cor de la parròquia, dirigit per Josep Maria Salisi, va interpretar la ‘Missa de Lorenzo Perosi’, acompanyats de l’organista Cristina Marimon i el violinista Eduard Boleda.

Acabada l’eucaristia, Pau Vidal va pronunciar unes paraules d’agraïment i va instar a “mantenir viva la flama de sant Pere Claver”. L’acte va concloure amb la tradicional processó del retorn de la relíquia fins al seu santuari. Els devots, que omplien el temple, van fer la veneració de la relíquia del sant i van cantar-ne els goigs.

Interior de la parròquia de Verdú, durant la cerimònia. | ‘Flama’

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia