Francesc, segon papa que trepitja Papua Nova Guinea després de Joan Pau II

cropped-fav.png
Fidels a Papua Nova Guinea I @OMP

El papa Francesc va arribar a Papua Nova Guinea com a part de la segona etapa del seu 45è viatge apostòlic, que el portarà a Port Moresby i Vanimo. Després d’aterrar a la capital, el pontífex es prepara per a una sèrie de reunions amb les autoritats locals, la societat civil, i diversos representants religiosos i d’organitzacions dedicades a ajudar infants amb discapacitats i en situació desfavorida.

L’avió que va portar Francesc, un A330 de la companyia Garuda Indonesia, va aterrar ahir a les 19.06 hora local a l’Aeroport Internacional Jacksons de Port Moresby. Aquesta visita és històrica, ja que és la segona vegada que un Papa visita Papua Nova Guinea, després de la visita de Joan Pau II l’any 1984. A la seva arribada, Francesc va ser rebut pel vicepresident del país i dos nens vestits amb roba tradicional que li van oferir flors.

Aquest dissabte el Papa començarà la jornada amb una visita al Governador General de Papua Nova Guinea a la Casa de Govern. Després, es reunirà amb les autoritats del país, la societat civil i els diplomàtics a l’edifici de l’Apec Haus. A continuació, visitarà dues organitzacions dedicades a ajudar infants desafavorits i persones amb discapacitat, la Street Ministry i Callan Services.

Durant aquesta visita, Francesc també es reunirà amb els bisbes de Papua Nova Guinea i de les Illes Salomó al Santuari de Maria Auxiliadora. Aquest esdeveniment inclourà també sacerdots, diaques, religiosos, seminaristes i catequistes, amb l’objectiu de reforçar els vincles entre l’Església i la comunitat religiosa local.

El paper actiu i compromés de l’Església de Papua

Papua Nova Guinea és un país on només el 30% de la població és catòlica, però l’Església hi té un paper molt actiu i compromès. Les Obres Missionals Pontifícies (OMP) han estat claus per al creixement de l’Església a Papua Nova Guinea des de l’arribada dels primers missioners fa menys de 150 anys. En els darrers cinc anys, han donat més de set milions de dòlars per ajudar les 19 diòcesis del país, així com per finançar escoles, orfenats i centres de salut per a infants. A més, la formació dels futurs sacerdots també és una prioritat, amb quatre seminaris majors sostenits gràcies al suport del Vaticà.

Per tot això, la visita del papa Francesc ha mobilitzat milers de fidels, molts dels quals han fet llargues caminades per arribar a la capital. Es preveu que aquesta visita enforteixi la fe de la gent i doni impuls a l’evangelització, a més de posar en relleu desafiaments com el canvi climàtic, que amenaça amb fer desaparèixer diverses illes del país.

+ “M’emociona veure com Papua Nova Guinea se sacrifica per rebre el Papa”

Avió del Papa arribant a Papua Nova Guinea I Foto: Vatican Media

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia