Compte enrere a Montserrat per a la celebració del seu mil·lenari

cropped-fav.png
El monestir de Montserrat i el seu entorn.

Aquest pròxim cap de setmana començarà oficialment la celebració del Mil·lenari de Montserrat, marcat per un programa que pretén fregar les mil activitats socials, culturals i religioses i que s’allargarà fins al 8 de desembre del 2025, coincidint amb la festa de la Immaculada Concepció.

L’acte institucional d’obertura tindrà lloc dissabte 7 de setembre a les vuit de la tarda a la basílica de Santa Maria, que acollirà la cerimònia civil d’obertura amb els parlaments de l’abat de Montserrat, Manel Gasch, i del president de la Generalitat, Salvador Illa. Després tindrà lloc la projecció d’un videomapatge sobre la façana del temple i un espectacle de drons, que sobrevolaran el cel del santuari.

L’endemà, a les 11 del matí, coincidint amb la festivitat de les marededeus trobades, se celebrarà la primera celebració litúrgica solemne. Serà un acte que donarà pas, a partir de la una de la tarda, a l’estrena, a la plaça de la basílica, de la sardana dedicada al mil·lenari montserratí i composta pel sabadellenc Josep Maria Serracant.

Manel Gasch dialogarà amb l’Abat Oliba

Un toc de campanes donarà el tret de sortida a la celebració del dissabte 7 de setembre, quan faltin pocs minuts per a les 8 de la tarda. Abans dels parlaments de Gasch i Illa, hi haurà dues actuacions musicals; la primera, a càrrec d’un grup de vent metall i percussió de l’Orquestra Simfònica del Vallès, i, la segona, de l’Escola Cantorum. També s’hi escoltarà l’Escolania de Montserrat interpretant la cançó ‘Nigra Sum’ (“Soc negra, però formosa”) de Pau Casals.

A dos quarts de nou del vespre, l’abat de Montserrat iniciarà un diàleg amb l’holograma del fundador del Monestir de Montserrat, l’Abat Oliba. Posteriorment, hi haurà la quarta actuació musical de la nit, també a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, i una cinquena a càrrec de l’Escolania i de l’Escola Cantorum.

Ja a l’exterior, es gaudirà de l’estrena del videomapatge, així com de la interpretació d’una peça de Händel a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i, finalment, d’un espectacle de drons amb música i interpretació del Virolai per part de l’Escolania de Montserrat i de l’Escola Cantorum.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia