AgÈncia cristiana de notícies

Papa sant Gregori I, el Gran

Papa sant Gregori I, el Gran

3 de setembre de 2024

Avui recordem especialment el papa sant Gregori I, el Gran. De família  senatorial, nasqué a Roma el 540 i i la seva mare fou santa Sílvia. Assolí una prefectura de Roma. En morir el seu pare, distribuí l’herència a diversos monestirs. Fou legat i secretari del papa Pelagi II i el succeí a la seu de Pere el 3 de setembre del 590 (dia que el recorda el calendari litúrgic). Monjo, pastor, bon organitzador, d’esperit missioner, predicador eloqüent, escriptor inspirat, acollidor, pacificador… són trets que defineixen aquest gran pare de l’Església que projecta el seu patronatge a intel·lectuals i animadors del cant litúrgic. És invocat contra la gota i la pesta. Morí el 12 de març del 604 (dia que abans del 1969 el celebrava la litúrgia).

  • Sant Nonnit, bisbe de Girona, que  succeí el bisbe Joan de Biclar (que morí cap el 621), propagà el culte a sant Feliu de Girona, participà al Concili IV de Toledo (el 633) i morí cap el 636. 
  • El martiri dels beats Bartomeu Gutiérrez i els companys, religiosos ermitans de Sant Agustí, jesuïtes i franciscans, a Nagaski / Japó, el 1632.
  • El martiri dels beats Abel Alricy i 71 companys , al seminari de Sant Fermí, a París, el 1792, víctimes de la Revolució Francesa.
  • El martiri dels beats Joan Baptista Bottex, i els seus 2 companys a la presó de La Force / París, el 1792, víctimes de la Revolució Francesa.

El martiri dels sants Joan Pak Hu-jae i cinc companyes, a Seúl / Corea, el 1839.

Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet