Ja és oficial. La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ha estat designada candidata a la presidència del país pel Partit Demòcrata. Després de la renúncia de Joe Biden, Harris serà l’encarregada de lluitar amb Donald Trump a les eleccions del 5 de novembre per liderar el país més poderós del planeta.
Dona, amb sang índia i afroamericana a les venes, qui va ser fiscal general de Califòrnia és avui dia l’antítesi del líder republicà. El que pocs coneixen són les seves conviccions religioses, encara que sí que s’ha definit com a espiritual a la convenció demòcrata de Chicago, tal com revela Katholisch.
Miquees, el pastor Amos Brown o Martin Luther King són alguns dels referents espirituals de Harris, que es va veure “beneïda” pel cardenal Cupich aquests dies. La seva mare, hindú, i el seu pare, cristià, mostren aquest diàleg interreligiós que viu la candidata demòcrata. També, el fet que el seu marit, Doug Emhoff, sigui jueu, i que tots dos comparteixin el culte de l’altre, tal com va assenyalar el seu marit a la convenció: “Ella va a la sinagoga amb mi a les festes majors, i jo vinc a l’església amb ella a Pasqua”.
Kamala Harris té diversos passatges favorits a la Bíblia. Un d’ells és al llibre del profeta Miquees, que afirma: “No guardis més que la paraula de Déu i practica l’amor i sigues humil davant del teu Déu”. El pastor Amos Brown, guia espiritual de Harris, el va recordar durant la convenció celebrada aquest passat dijous. El sacerdot baptista, antic alumne de Luther King, va pregar allà per la candidata presidencial: “Practica la justícia, estima la misericòrdia i camina humilment, amb el teu Creador al costat”, va dir. Una cosa molt necessària, davant de l'”arrogància i l’egocentrisme” que, segons el pastor, existeix en la política nord-americana.
Harris va prendre molt seriosament les paraules del seu pastor, i en el seu discurs d’obertura va proclamar que, “sostinguts per l’amor al nostre país, i sabent que tenim més en comú del que ens separa, lluitem pels ideals que apreciem”, va assenyalar ja candidata a la presidència dels Estats Units, abans de tancar el seu discurs amb què, sens dubte, sembla el seu eslògan electoral: “En nom del Poble“.
Article de Jesús Bastante publicat en col·laboració amb Religión Digital.