Pizzaballa assegura que l’alto el foc a Gaza està a prop, tot i que encara hi ha opositors per fer-ho possible

cropped-fav.png
Pizzaballa, observant la destrucció al barri del Zeitoun. | LPJ

En un context en què, a Gaza, es viu una prolongada crisi social, continuen sorgint esperances per tal d’assolir un alto el foc que posi fi, així, a mesos de conflicte i patiment. Una d’elles és la que va posar en relleu, el passat 17 d’agost, el Patriarca llatí de Jerusalem, Pierbattista Pizzaballa, que va compartir amb els periodistes que segueixen l’actualitat del Vaticà unes perspectives que ell mateix va qualificar d’optimistes sobre les negociacions en curs per resoldre aquesta situació. “L’acord està a prop“, va reconèixer, per bé que, segons el cardenal, hi hagi forces que s’oposin a aquesta resolució pacífica.

Les declaracions del cardenal Pizzaballa arriben en un moment crític, amb les converses de Doha sobre l’alto el foc a Gaza mostrant signes prometedors. Mentrestant, la comunitat internacional observa atentament aquests desenvolupaments, amb l’esperança que les pròximes rondes de negociacions al Caire puguin finalment conduir a una pausa totes les hostilitats existents. Aquest avenç potencial no només alleujaria la crisi humanitària a Gaza, sinó que també podria prevenir una escalada regional del conflicte, evitant la intervenció directa d’actors com l’Iran i l’expansió de les hostilitats cap al Líban.

Un infant rebent atenció mèdica enmig del conflicte armat que ha segat la vida de moltes persones a Gaza.

D’aquesta manera, el cardenal Pizzaballa va expressar la seva convicció que les condicions que hi ha actualment sobre la taula “són les més propícies per assolir un acord de pau“. “Hi ha un esforç impressionant no només per part dels mediadors, sinó també dels Estats Units, per posar fi a aquesta situació”, va assegurar Pizzaballa, que va aprofitar per comentar que aquesta convergència d’esforços diplomàtics representa una oportunitat única per aconseguir un avenç significatiu en el procés de pau.

Tot i l’optimisme, Pizzaballa no va voler subestimar els desafiaments que encara persisteixen. A pesar d’això, per al purpurat, el moment actual podria superar aquestes barreres, permetent finalment concloure aquesta fase del conflicte i evitar una escalada més gran. En aquest sentit, la possibilitat de prevenir una ampliació del conflicte és particularment crucial, ja que les intervencions que està tenint l’Iran com l’extensió de les hostilitats al Líban podrien tenir conseqüències devastadores per a l’estabilitat regional.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia