Arriba a Ucraïna un camió carregat d’ajuda humanitària de part del papa

cropped-fav.png
Ajudes enviades pel papa Francesc a Ucraïna. | Vatican Media

Durant el matí de dimecres ha arribat a Khàrkiv, Ucraïna, un camió procedent d’Itàlia carregat de medicines, generadors i aliments per al poble ucraïnès. El vehicle, tal com ha informat Vatican News, havia sortit dissabte 25 de març des de Roma, i havia estat preparat prèviament a l’Almoineria Apostòlica per voluntaris de l’església de Santa Sofia. 

Aquest nou enviament arriba a instàncies del papa Francesc, que des que va esclatar la guerra a Ucraïna el 24 de febrer de 2022 ha demanat en reiterades ocasions la fi d’un conflicte que ha qualificat com a “insensat”, “cruel i absurd”. Avui mateix, durant l’audiència general del dimecres a la Plaça de Sant Pere, el pontífex ha tornat a fer referència al conflicte demanant “perseverança en l’oració i en la proximitat amb la turmentada Ucraïna”.  

El cardenal Konrad Krajewski, almoiner del papa, ha donat les gràcies en nom del Dicasteri per al Servei de la Caritat a tots els conductors que han dut a terme “amb valentia”, la difícil missió d’aconseguir entrar a Ucraïna i arribar fins a Khàrkiv. Segons que ha explicat el purpurat polonès, l’operació s’ha hagut de dur a terme amb prudència i cura perquè la guerra no ha acabat i per tant continuen els bombardejos i combats. De fet, l’almoiner no ha pogut donar a conèixer públicament aquesta iniciativa fins que els camions han arribat a la seva destinació. 

Krajewski, que coneix de primera mà els horrors viscuts a Ucraïna —hi ha viatjat en diverses ocasions per portar-hi la caritat en nom del papa—, ha remarcat que cal continuar comprometent-se i pregant pel poble ucraïnès. Aquesta operació s’ha produït gairebé en paral·lel a un altre enviament d’ajuda humanitària des de la Santa Seu als afectats pel terratrèmol a Turquia i Síria. 

Alguns dels generadors de corrent enviats a Ucraïna des de Roma. | Vatican News

Les tragèdies de Ciudad Juárez i Nashville

Durant l’audiència general del dimecres, en la qual el papa Francesc ha dedicat la seva catequesi a parlar sobre la passió per evangelitzar, reflexionant a partir de la figura de l’Apòstol Pau, el pontífex també ha tingut un record especial per a les víctimes de l’incendi que es va produir el passat dimarts a Ciudad Juárez, Mèxic. La tragèdia va tenir lloc al Centre Nacional d’Immigració i, segons el president mexicà Manuel López Obrador, hauria estat ocasionat per la crema d’uns matalassos després que els immigrants, procedents majoritàriament de Guatemala i arrestats per la guàrdia fronterera, es van assabentar que serien deportats. L’incendi ha provocat fins ara prop d’una quarantena de morts. 

D’altra banda, avui també s’ha sabut que el papa Francesc ha enviat un telegrama al bisbe a Mark Spalding, bisbe de Nashville (Tennesse), per a expressar la seva tristesa amb motiu del tiroteig que va acabar amb la vida de sis persones (tres de les quals eren menors) a l’escola cristiana The Covenant School.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia