El govern de Nicaragua cancel·la la personalitat jurídica de Càritas a la diòcesi de Matagalpa

cropped-fav.png
Manifestació de suport a Nicaragua al Vaticà. | Vatican Media

El Ministeri de l’Interior de Nicaragua ha cancel·lat aquest dilluns 12 d’agost la personalitat jurídica de Càritas Matagalpa, una de les vuit sucursals de Càritas al país, els béns de la qual seran transferits a l’Estat.

La mesura ha sigut aprovada a Managua per la ministra de Governació del govern sandinista, María Amelia Coronel, segons dos acords ministerials publicats a La Gaceta, el diari oficial de Nicaragua.

Registrada l’any 2009, Càritas diocesana de Matagalpa ha funcionat fins ara com a centre d’assistència social administrat per l’Església catòlica, promovent “el desenvolupament de les comunitats més allunyades del departament de Matagalpa, donant prioritat als segments més pobres de la població i a aquells que no tenen infraestructures bàsiques: salut i educació”, segons consta a les pàgines socials oficials de l’organització.

Segons un comunicat del Ministeri de Governació, la mesura contra Càritas està motivada per “incompliment” pel fet que l’organització no hauria presentat els seus estats financers en el període 2020-2023 i que la Junta Directiva expiraria el 27 de setembre de 2022.

La cancel·lació de l’entitat catòlica es produeix en el context de tensió a la diòcesi de Matagalpa, on durant les darreres setmanes el règim de Daniel Ortega i Rosario Murillo ha ordenat la detenció de més d’una desena de capellans, set dels quals han sigut desterrats al Vaticà.

Aquest nou atac a l’Església catòlica continua posant de manifest el clima de persecució que, des de l’any 2018, ha afectat també l’Església evangèlica i més de 400 entitats de la societat civil.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia