“El missatge cristià de pau i reconciliació és més urgent que mai a Terra Santa”

cropped-fav.png
Retrat de Reinhard Backes I @ACN

Reinhard Backes, cap de Programes per al Pròxim Orient d’Ayuda para la Iglesia Necesitada (ACN, per les seves sigles en anglès), ha tornat de Terra Santa amb un retrat de la situació dels cristians a la regió, on la devastadora guerra a Gaza i la creixent tensió entre israelians i palestins ha portat les comunitats cristianes de Jerusalem Est i Cisjordània a una situació desesperada.

En una entrevista amb ACN, Backes explica que durant la seva estada ha aprofitat per recordar als líders locals la importància del missatge cristià de pau i la necessitat urgent d’assistència per garantir la seva supervivència. Alguns d’aquests líders han sigut Pierbattista Pizzaballa patriarca llatí de Jerusalem i altres representants cristians de cristianes ortodoxes i catòliques, així com amb la joventut local, que sofreix directament les repercussions del conflicte.

“La guerra ha exacerbat la divisió i la desconfiança entre israelians i palestins, que es complica encara més per tensions internes entre cristians que parlen hebreu i àrab”, assegura Backes, que en aquest context considera “més urgent que mai” el missatge cristià de “pau i reconciliació”, malgrat “les dificultats evidents en el camí cap a un diàleg significatiu i durador”.

Pel que fa a la demografia cristiana, Backes explica que mentre alguns abandonen la regió a causa del conflicte, “hi ha un influx de cristians immigrants, principalment de Filipines i l’Índia, que venen a omplir l’escassetat de personal jove a Israel”. Aquest flux, però, també enfronta desafiaments legals i de residència, posant en perill la seva estabilitat a llarg termini.

La situació dels cristians a Terra Santa és crítica, amb reptes que s’intensifiquen a causa del conflicte i la inestabilitat econòmica. Malgrat les dificultats, Ajuda a l’Església Necessitada continua oferint suport vital per a aquestes comunitats, subratllant la necessitat d’una ajuda constant tant material com espiritual.

Així, des de l’inici del conflicte, la fundacio pontifícia ha proporcionat assistència d’emergència valorada en 700.000 euros, destinada a mantenir el suport vital als cristians de Gaza i Cisjordània, incloent ajuda alimentària i sanitària. A més, col·labora amb iniciatives locals per crear ocupació i revitalitzar l’economia local, especialment en sectors dependents del turisme.

Un barri del nord de Gaza, després d’un bombardeig. | Foto: UNRWA

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia