Els líders de la diòcesi de Nashville expressen “tristesa i commoció” pel tiroteig en una escola cristiana de la ciutat

cropped-fav.png
Tres persones pregant a The Covenant School després del tiroteig. | Diòcesi de Nashville / WKRN News 2

“El meu cor es trenca amb la notícia del tiroteig a l’escola Covenant School. Preguem per les víctimes, les seves famílies i la comunitat presbiteriana de Covenant”. Amb aquestes paraules, expressades en un comunicat, es va pronunciar Mark Spalding, bisbe de Nashville (Tennesse), en conèixer la notícia d’una nova matança amb armes de foc en una escola dels EEUU ocorreguda dilluns 27 de març. 

En aquesta ocasió, l’assaltant va ser una jove de 28 anys, que, poc després de les 10 del matí, va irrompre a l’escola amb dos fusells d’assalt i una pistola i va acabar amb la vida de sis persones. Tres d’elles, de 9 anys cadascuna, eren alumnes, i les altres tres eren empleades del col·legi. L’autora dels fets, antiga alumna de The Covenant School, va morir abatuda pels trets d’agents de la policia que van acudir a llocs dels fets després de rebre l’avís d’emergència. 

Altres líders de la diòcesi de Nashville també van manifestar la seva tristesa i commoció per aquesta nova tragèdia, al temps que van oferir pregàries per les víctimes, les seves famílies i tota la comunitat educativa aplegada en aquesta escola cristiana. El canceller diocesà Brian Cooper va dir que “la notícia del tiroteig i la pèrdua de vides d’aquest matí és profundament trist i impactant, i constitueix un dolorós recordatori que aquests horribles successos poden tornar a ocórrer en qualsevol moment. La nostra pròpia ciutat no és immune a aquesta violència”. 

Per la seva banda, The Covenant School va publicar en un comunitat que “la comunitat es troba en estat de xoc després del terror que ha tingut lloc en la nostra escola i la nostra església”. Fundada l’any 2001 com a ministeri de l’Església Presbiteriana Covenant, l’escola compta actualment amb uns dos-cents alumnes que van des d’infantil fins a sisè de primària, i una cinquantena d’empleats. 

Entre els tres menors morts, hi ha la filla de Txad Scruggs, pastor principal de l’Església Presbiteriana de Covenant. Les víctimes adultes eren la directora de l’escola, una professora substituta i el conserge. 

Des de començament del 2023 s’han registrat 130 tirotejos massius a escoles o universitats nord-americanes que han deixat desenes de morts i ferits. Una realitat que sembla no tenir aturador i que el papa Francesc ha condemnat en reiterades ocasions.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia