Francesc: “Els atacs selectius i les matances no poden ser mai una solució”

cropped-fav.png
Francesc, des del balcó del Palau Apostòlic del Vaticà. | Vatican Media

El papa Francesc va tornar a expressar aquest diumenge la seva “gran preocupació” per la situació al Pròxim Orient, on es viuen moments de màxima tensió amb l’amenaça d’un possible atac de l’Iran sobre el territori d’Israel com a resposta als assassinats selectius, a Beirut i Teheran, de Fouad Shukur i Ismail Haniyeh, líders de les milícies de Hezbollah i Hamàs.

“Els atacs selectius, i les matances no poden ser mai una solució. No ajuden a recórrer el camí de la justícia, el camí de la pau, sinó que generen encara més odi i venjança“, va advertir el pontífex després de l’Àngelus, tot expressant el seu desig que “no s’estengui encara més” un conflicte que, amb la Franja de Gaza com a epicentre, ja és “terriblement sagnant i violent”.

“Prego per totes les víctimes, en particular pels nens innocents, i expresso la meva proximitat a la comunitat drusa de Terra Santa i a les poblacions de Palestina, Israel i Líban”, va assegurar el Papa, que també va instar a no oblidar el conflicte a Myanmar i va demanar “valor” per “reprendre el diàleg perquè cessi immediatament el foc a Gaza i en tots els fronts, que s’alliberi els ostatges i s’auxiliï a la població amb l’ajuda humanitària”.

“Ja n’hi ha prou, germans i germanes! Ja n’hi ha prou! No ofegueu la paraula del Déu de la pau i permeteu que aquesta sigui el futur de Terra Santa, del Pròxim Orient i del món sencer! La guerra és una derrota!”, va afirmar el bisbe de Roma.

“Resolguin les disputes amb diàleg”

La tensió a Veneçuela després de les eleccions de la setmana passada en què es va imposar el president Nicolás Maduro després de ser acusat de frau electoral per l’oposició tampoc no va passar desapercebuda per al papa Francesc. “Expresso preocupació per Veneçuela, que està vivint una situació crítica”, va reconèixer el Papa.

“Dirigeixo una sentida crida a totes les parts perquè busquin la veritat, practiquin la moderació, evitin tota classe de violència, resolguin les disputes amb el diàleg i es preocupin pel veritable bé del poble i no pels interessos partidistes”, va sentenciar Francesc abans de demanar encomanar aquest país a la intercessió de la Senyora de Coromoto, “tan estimada i venerada pels veneçolans”, i a l’oració del Beat José Gregorio Hernández, una figura que “uneix tots el poble de Veneçuela”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia