Les colònies d’estiu del Bisbat de Solsona: vint anys transmetent la fe als infants

cropped-fav.png
Són desenes els infants que han participat en elles des de fa dues dècades. | Cedida

“A les catecolònies del Bisbat de Solsona, els infants juguen, es banyen, fan excursions i, sobretot, creixen en la fe“. És l’opinió de Clara Soler, mare de tres infants que forma part del gruix de famílies que, durant les últimes dues dècades, han participat en les colònies d’estiu impulsades per aquesta diòcesi, i que aquest passat dijous han tornat a celebrar-se, als peus de la Serra del Montsec, fins al 21 de juliol.

Això serà a la casa de colònies Santa Maria de Meià, a la població lleidatana de Vilanova de Meià. I en aquella direcció s’hi han començat a desplaçar, des d’aquest dijous, els primers catorze infants (tots ells, d’entre 12 i 14 anys) que han volgut participar voluntàriament en la Cateruta, una activitat de diverses caminades diürnes que culminarà diumenge al recinte on s’estaran tota la pròxima setmana. “Allà, els catorze nens i nenes s’acabaran trobant amb els 33 restants que enguany tindrem amb nosaltres, juntament amb dotze catequistes, dos mossens, i quatre persones voluntàries que fan tasques de suport”, remarca una de les monitores i catequista, Anna Montraveta, en unes declaracions recollides per Flama.

Diversos infants en una de les darreres edicions, acompanyats per mossens i catequistes. | Cedida

Un tret característic d’aquestes trobades diocesanes, que acostumen a celebrar-se cada any en una casa de colònies diferent, és l’eix temàtic (“observat des d’un punt de vista teatral”, apunta Montraveta) que s’intenta reflectir en cada edició. “Enguany, aquesta particularitat de les nostres concentracions estarà relacionada amb la figura de Sant Francesc d’Assís“, continua la catequista abans d’assenyalar que “les activitats que es facin sobre la seva figura ens permetran conèixer millor la seva història i, això sí, ens ajudaran a tenir-lo com a referent de vida cristiana“. “I tampoc es pot oblidar —assenyala aquesta jove— que el seu també és el nom del nostre bisbe [Francesc Conesa] i del nostre papa Francesc”.

En aquest sentit, el bisbe de Solsona té prevista la seva assistència a les instal·lacions el pròxim dimarts 16 de juliol. Serà en un acte previ al que tindrà lloc, l’últim dia d’aquestes colònies d’educació en el lleure, amb les famílies dels nens i adolescents participants. “Seran moments per compartir, jugar, participar de la missa, dinar i, en definitiva, gaudir dels nostres estimats més pròxims”, conclou Montraveta.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia