Blanquerna iniciarà a la tardor la construcció del Nou Campus de Salut en el Baix Guinardó

cropped-fav.png
Simulació gràfica del nou edifici. | Blanquerna-URL

La pròxima tardor començarà la construcció del Nou Campus de Ciències de la Salut Blanquerna al carrer Travessera de Gràcia 401, al Baix Guinardó, segons ha informat la Fundació Blanquerna en un comunicat enviat als mitjans aquest dijous 11 de juliol.

La institució diocesana ha confirmat així la bona marxa de les obres d’enderroc de les dependències i el temple de la parròquia de l’Esperit Sant, que va començar al juny passat després de les resistències d’un grup de feligresos a acceptar la proposta de traslladar-se temporalment a l’església veïna de Sant Pau.

L’inici de les obres s’ha produït després d’un acord entre l’arquebisbat de Barcelona i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya pel desmuntatge i emmagatzematge del vitrall de l’església, d’uns dos-cents metres quadrats, que quedarà custodiat després d’haver estat digitalitzat.

El nou campus, tal com ha detallat Blanquerna, tindrà una extensió de gairebé 10.000 metres quadrats i comptarà amb aules multifuncionals, biblioteca, auditori, espais de simulació, laboratoris i cafeteria. S’hi podran cursar el actuals graus que ofereix Blanquerna en l’àmbit de la salut com són Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica, i Farmàcia, i a partir de setembre del 2026, un nou grau en Medicina, màsters, postgraus i doctorats.

D’acord amb el que es va estipular al pla de reforma de la parròquia de l’Esperit Sant, presentat per l’arquebisbat de Barcelona el juny de 2022, les instal·lacions inclouran una nova església a la planta baixa que farà compatible l’activitat docent amb la missió pastoral i celebrativa.

La notícia ha arribat dos mesos després del decret per mitjà del qual el cardenal Omella va dessacralitzar l’església de l’Esperit Sant i va suspendre a divinis el rector, Josep Maria Llorca, per no haver facilitat el desallotjament necessari per a l’execució del projecte de reforma.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia