L’escola La Salle Manresa acomiada la seva comunitat de germans després de 114 anys de servei

cropped-fav.png
Els quatre germans de La Salle s'acomiaden de Manresa.

La manca de relleu generacional ha portat al fet que l’escola La Salle Manresa deixi de comptar amb la presència de la comunitat de germans que fins ara quedaven en el centre ocupant-se de tasques de consergeria i acompanyament.

Segons el portal Regió 7, els quatre religiosos de la congregació, que estan jubilats, aniran a viure a altres llocs i només un d’ells, Juanjo Tamburini, fins ara director de la comunitat, tornarà regularment a l’escola per mantenir el contacte amb la comunitat educativa.

«El carisma continua en mans de l’equip educatiu, els laics associats, amb el treball en xarxa i amb la presència puntual dels germans, que es continuaran fent presents», ha detallat Tamburini en el full informatiu de l’arxiprestat de Manresa.

A més de Tamburini, que anirà a viure a la casa de recés de la institució a Sant Martí Sesgueioles, els altres membres de la comunitat eren Francisco Fuertes, Jaume Prat i Gerard Rodríguez. Dos d’ells s’instal·laran a la casa de La Salle a Cambrils, que disposa d’una infermeria per atendre els religiosos amb problemes de salut, mentre que el quart anirà a la casa de Sant Gervasi, a Barcelona, on hi ha els germans de més edat.

La desaparició de la comunitat de l’escola La Salle Manresa es produeix després de cent catorze anys a la capital del Bages. El fet no repercuteix sobre la titularitat del centre, que continua pertanyent d’aquesta institució educativa cristiana, que a Catalunya compta amb 25 centres educatius i té presència en més de 80 països d’arreu del món.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia