El bisbe de Kíev qualifica de “bestiesa” l’atac missilístic rus contra un hospital pediàtric

cropped-fav.png
Cívils que s'acosten per ajudar després de l'atac missilístic I @berlin_bridge

L’hospital pediàtric Okhmatdyt de Kíev va ser objecte aquest dilluns 8 de juliol d’un atac amb míssils per part de les forces militars russes que va deixar un balanç de com a mínim 10 morts i 35 ferits, segons va informar l’administració de la capital ucraïnesa.

“Moltes persones van resultar ferides i altres van quedar atrapades sota les runes, mentre les sirenes de les ambulàncies no deixaven de sonar”, va explicar Vitaliy Krivitskiy, bisbe de Kíev-Žytomyr, que va poder desplaçar immediatament al lloc dels fets per avaluar la situació

Acompanyat per representants de Caritas-Spes, el bisbe Krivitskiy va portar aigua i materials per ajudar en les tasques de rescat. Va destacar la gran solidaritat mostrada per la ciutat, amb moltes persones que van acudir a l’hospital per oferir ajuda, aliments i altres recursos essencials mentre l’arribada constant d’ambulàncies que traslladaven els ferits a altres hospitals evidenciava la gravetat de la situació.

Krivitskiy va qualificar l’atac de “bestiesa” i va denunciar que aquest és un altre exemple de la crueltat de Rússia, qualificant-la d’estat terrorista. “Han atacat un hospital pediàtric ple de nens malalts”, va lamentar. A més, altres parts de la ciutat també van ser afectades per bombardejos que, segons el bisbe, continuaven sense treva.

El bisbe va fer una crida urgent a les societats europees des d’aquest lloc ferit, demanant que ajudessin a aturar aquesta maldat. “Us demanem una pregària per aquests nens i les seves famílies. Les víctimes d’aquest atac són infants malalts, i el seu patiment és un crit perquè Europa actuï i aturi Putin“, va expressar.

Finalment, Krivitskiy va subratllar la necessitat de protecció pels nens i nenes d’Ucraïna i va apel·lar a la consciència del poble europeu perquè es mobilitzi i prengui mesures concretes per posar fi a aquesta agressió, ressaltant la urgència de la situació i el gran cost humà que està comportant.

Atac missilístic a l’hospital pediàtric Okhmatdyt I @Vatican Media

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia