Mohammed Chaib: “Els insults per raó d’origen o de religió estan fora de lloc en una Catalunya democràtica”

cropped-fav.png
Mohammed Chaib, president de la Fundació Ibn Battuta.

“Els insults per raó de l’origen o la religió ens semblen absolutament fora de lloc en una Catalunya democràtica i en un estat de dret”, ha assegurat Mohamed Chaib, president de la Fundació Ibn Battuta.

Ho ha fet després de presentar a la Fiscalia una denúncia per delictes d’odi i discriminació contra Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll (Girona), pel seu discurs sobre la població musulmana resident al municipi garrotxí i la seva postura sobre l’empadronament.

En declaracions recollides per diversos mitjans en un acte celebrat a Barcelona sobre estratègies d’inclusió davant l’auge dels discursos populistes, Chaib s’ha emparat en l’article 510 del Codi Penal per transmetre la idea que “no hi ha impunitat en els delictes d’odi”.

La Fundació Ibn Battuta, entitat amb seus a Barcelona i Madrid que dona suport social, cultural i educatiu a la comunitat àrab a Europa, ha advertit que l’alcaldessa de Ripoll i líder d’Aliança Catalana ha impedit en els darrers mesos “l’empadronament i insultant els ciutadans per l’origen, cultura o religió”.

La denúncia, presentada el 2 de juliol amb la representació legal de l’advocada d’origen marroquí Rhimou El Majdoub, té 120 pàgines, i segons ha exposat Chaib, està “molt ben argumentada i redactada pels serveis jurídics de la fundació”.

“Quan l’islamisme es creu impune i qüestiona i ataca els fonaments, drets i llibertats de les democràcies europees, la islamofòbia ja no és una opció, és un deure“, ha dit Orriols després d’assabentar-se d’aquesta denúncia, que implicaria entre tres i quatre anys de presó.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia