Els arguments de la LGTBfòbia en l’àmbit cristià, a debat en una jornada a Barcelona

LU-min
Dia de la Crida LGTBIQ +2024 I @CridaLGTBI

“Els arguments de la LGTBfòbia cristiana: armes per al debat” és el títol de la jornada de reflexió, debat i pregària que ja compta amb més d’una vintena d’inscrits i que se celebrarà, el pròxim dissabte 6 de juliol, al Centre LGTBI de Barcelona, organitzada en el marc de la Diada Internacional de l’Alliberament LGTBI, commemorada el passat divendres 28 de juny.

Una pregària serà el tret de sortida d’una trobada que començarà a les 10:00 hores i que comptarà amb un seguit d’activitats, fins passades les 18:00 hores orientades a analitzar i discutir els arguments de la LGTBfòbia en l’àmbit cristià. L’objectiu, en aquest sentit, serà dotar d’eines als assistents al voltant del debat i la reflexió que sorgeixen en aquest terreny, tal com s’apunta des de l’organització.

A partir de les 10:30 hores, Jordi Valls, consiliari de l’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (ACGIL), conduirà un taller bíblic, en el qual oferirà als participants “una perspectiva crítica i constructiva sobre les interpretacions de les escriptures en relació amb la comunitat LGTBIQ+“, tal com explica a Flama el mateix tallerista. “És important abordar aquestes qüestions des d’una visió renovadora i inclusiva del cristianisme, promovent un diàleg que ajudi a construir una comunitat més justa i acollidora per a tothom, és essencial“, afegeix Valls.

Després d’un descans, hi haurà un aperitiu al carrer, tot just davant del Centre LGTBIQ+ de Barcelona, i la jornada es reprendrà a les 12:15 hores amb una ponència d’Enric Vilà, teòleg, activista i autor de Cristianxs rarxs. Senders per repensar les experiències LGTBIQ+ (Claret, 2024). L’escriptor parlarà sobre tradició, magisteri i experiència, tractant d’aportar una visió renovadora i inclusiva del cristianisme.

Enric Vilà, durant la presentació de ‘Cristi*ns rar*s’. | @Cristianisme i Justícia

Després d’una pausa per dinar, les activitats continuaran a la tarda amb una posada en comú de tots els temes que s’hagin debatut. Serà aleshores quan tots els assistents a la trobada tinguin l’oportunitat de compartir les seves reflexions i experiències públicament.

Finalment, se celebrarà una pregària per l’alliberament LGTBI, un moment de recolliment i espiritualitat per reafirmar el compromís amb la inclusió i els drets de les persones LGTBIQ+ dins la comunitat cristiana.

La trobada s’emmarca dins d’un període clau per a aquest col·lectiu, tal com avança l’ACGIL, ja que ho fa enmig de dues celebracions importants en el calendari. D’una banda, se celebrarà després del dia de la Crida, el passat dissabte 29 de juny, viscut amb “emotivitat”, com argumenten els promotors d’una activitat en què també van tenir-hi cabuda reivindicacions com ara la defensa del poble palestí. I, d’altra banda, la jornada tindrà a l’horitzó immediat el programa d’actes del Pride! a Barcelona, del 18 al 21 de juliol. “En aquest cas, sí que reivindicarem més específicament l’orgull LGTBIQ+”, manifesta Enric Vilà.

Per motius d’aforament, l’organització de la jornada del pròxim dissabte recorda que la inscripció és necessària per participar-hi, per bé que serà un acte obert a tothom qui vulgui participar.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia