L’Església canonitzarà 14 nous sants per a octubre de 2024

cropped-fav.png

El papa Francesc ha presidit la celebració de l’Hora Tèrcia i el Consistori Ordinari Públic per a la canonització de diversos beats al Vaticà. Durant aquesta cerimònia, s’ha decretat que els beats Manuel Ruiz López i set companys: Francesco, Mooti i Raffaele Massabki, Giuseppe Allamano, Marie-Léonie Paradis i Elena Guerra siguin inscrits a la Llista dels Sants.

El Prefecte del Dicasteri per a les Causes dels Sants, el cardenal Marcello Semeraro, ha llegit un resum de la biografia i els miracles aprovats per la intercessió dels 15 beats. Durant el consistori, s’ha decretat la canonització dels esmentats beats el 20 d’octubre de 2024. A més a més, s’ha informat que el beat Carlo Acutis serà inscrit a la Llista dels Sants en una data encara per determinar, probablement durant el Jubileu de 2025, juntament amb altres canonitzacions.

Després de la cerimònia, ha seguit l’Optatio de tres Cardenals de l’Ordre dels Diàcons a l’Ordre dels Presbíters: el cardenal James Michael Harvey, el cardenal Lorenzo Baldisseri i el cardenal Gerhard Ludwig Müller han vist elevades les seves diaconies a títols presbiterals.

Aquesta cerimònia ha estat significativa per a l’Església Catòlica, ja que amplia la Llista de Sants amb figures que han contribuït de manera notable a la fe i la missió de l’Església.

El papa presideix el Consistori Ordinari Públic per a la canonització d’alguns beats I @Vatican Media

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia