El cardenal Krajewski porta esperança a Ucraïna amb una nova ambulància i un centre de rehabilitació

cropped-fav.png
El cardenal Krajewsk observa les tombes dels joves soldats al cementeri de Ternopil I @Vatican Media

El cardenal Konrad Krajewski va viatjar a Ternopil, Ucraïna, per entregar una ambulància equipada com a centre mòbil de reanimació a l’hospital del districte de Zboriv. Aquesta donació inclou també medicaments essencials proporcionats per la Farmàcia Vaticana i la Farmàcia del Policlinico Gemelli, com a mostra de l’amor i l’esperança que el Papa vol transmetre al poble ucraïnès, que des de febrer de 2022 viu sota la invasió de l’exèrcit de Rússia.

Durant la seva visita, l’almoiner apostòlic va passar pel cementiri de Ternopil a primera hora del matí, on va veure les tombes de molts joves soldats morts en la guerra, alguns de només 20 anys. Aquestes imatges el van commoure profundament i li van provocar una gran ràbia, qüestionant per què encara moren joves en guerres l’any 2024. “La injustícia que el món continuï produint armes mentre aquests joves perden la vida”, va destacar el purpurat en declaracions als mitjans vaticans.

L’emoció del cardenal va augmentar quan va veure una jove dona, embarassada, davant la tomba del seu marit. Krajewski va reflexionar sobre la dificultat d’aplicar la misericòrdia en moments com aquest, tot i reconèixer que “la misericòrdia és el segon nom de Déu i supera la justícia”. Malgrat la seva ràbia inicial, va trobar consol en les lletanies del Sagrat Cor, recordant “no puc jutjar segons els criteris del món“.

A més d’entregar l’ambulància, Krajewski va inaugurar un centre de rehabilitació dedicat a Joan Pau II a Kamyanets-Podilskyy, destinat a la recuperació integral de soldats i famílies afectades per la guerra. Aquest centre ofereix suport físic i psicològic per ajudar-los a reprendre la seva vida, seguint l’ensenyament de Joan Pau II que els amics són aquells que ens fan millors persones.

Finalment, Krajewski va anunciar que es dirigirà cap a Lviv, on té previst visitar diverses comunitats per “portar-los un missatge d’esperança i suport del Papa”. Va recordar que des de l’inici del conflicte, “Roma ha enviat 240 camions amb medicaments, aliments i roba a Ucraïna, com a testimoni de l’amor i la solidaritat amb aquells que pateixen”. Tot i la situació terrible i els continus atacs, va destacar la bondat i el suport de la gent que ajuda des de fa mesos.

Una de les ambulàncies, amb matrícula Ciutat del Vaticà, circula pels carrers d’Ucraïna I @Vatican Media

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia