Tot a punt per a l’inici de les colònies i els casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

cropped-fav.png

S’acaba el curs escolar, però comença el període en què els casals, les colònies i els campaments que gestiona la Fundació Pere Tarrés tornaran un any més a comptar amb infants i adolescents —enguany, s’hi esperen més de 35.000— de tota Catalunya per participar i gaudir de les seves activitats de lleure.

Aquest dissabte 22 de juny es posaran en marxa les primeres activitats organitzades durant tot l’estiu per aquesta entitat, així com pel Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) i la xarxa de centres socioeducatius que en formen part. Entre elles, destaquen les colònies de set dies que faran una seixantena de nens i nenes del Centre d’Esplai Trencaclosques de Barcelona a la Pobla de Lillet, al Bergadà.

No serà fins al dimarts 25 de juny quan obrin la majoria dels casals d’estiu, com ara el que s’impulsarà des de l’escola Adela de Trenquelleon de la capital catalana.

Grup d’infants en una de les colònies de l’any passat. | Fundació Pere Tarrés

Sensibilitzar els infants i joves sobre el canvi climàtic

Les pluges de les últimes setmanes han pogut alleugerir la situació en què es troben els embassaments catalans, però la previsió és que l’estiu d’aquest 2024 torni a ser extremadament sec. Per aquesta raó, aquesta organització fundació ha decidit que les seves activitats de lleure impulsades durant els mesos d’estiu donin un paper destacat a “sensibilitzar els usuaris sobre la necessitat de mitigar el canvi climàtic, d’utilitzar de manera responsable els recursos naturals i de preservar la biodiversitat del planeta”, com assenyalen els seus responsables. Per fer-ho, estructuraran les activitats que promoguin al voltant d’una història vinculada a la necessitat de preservar els boscos com a pulmons naturals del planeta.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia