“Els líders del G7 haurien de tenir el coratge de treballar per la pau, com fa el papa Francesc”

cropped-fav.png
Maoz Inon i Aziz Abu Sarah, durant la trobada amb el Papa a Verona el passat 18 de maig. | Vatican Media

Pensar en com aturar la guerra i les matances hauria de ser l’únic tema que animés els participants de la cimera del G7, que se celebra del 13 al 15 de juny a Itàlia.

Això és el que pensen Maoz Inon i Aziz Abu Sarah, l’israelià i el palestí que el passat 18 de maig van abraçar-se a Verona juntament amb el papa Francesc en la trobada “La justícia i la pau es besaran”.

“Els líders del G7 haurien de tenir el coratge de treballar per la pau, com el papa Francesc, i com ell, haurien de marcar la diferència”, sostenen els homes en declaracions als mitjans vaticans.

Aziz, el germà del qual va ser assassinat en una presó israeliana, explica que Francesc els ha indicat que “el projecte de futur d’israelians i palestins és abraçar-se“, i que “tot depèn del que decideixin fer”, si volen “suportar la por i l’odi o més aviat la pau”.

“La pau és una qüestió d’acció, d’arremangar-se i treballar. I el mateix passa amb l’esperança, no es pot esperar que la pau arribi per si mateixa“, assegura el palestí, conscient, però, que portar a terme aquest afany resulta difícil “davant la ira de la gent sense esperança”.

Un moment de l’acte ‘La justícia i la pau es besaran’, celebrat a Verona. | Foto: Vatican Media

Per la seva banda, Maoz Inon confessa que no va triar “ser missatger ni del Papa Francesc ni de la pau”, sinó que va ser elegit pels seus pares, quan van ser assassinats per Hamàs, el 7 d’octubre de 2023.

“Ells em van triar, amb la seva educació em van donar les eines i la força perquè el seu sacrifici fos per la pau i no per la guerra“, assegura l’israelià, en referència als seus progenitors, víctimes innocents d’uns atacs que es van saldar amb l’assassinat d’uns 1.200 israelians.

Ara, inspirats pel missatge de fraternitat del pontífex, Maoz i Aziz volen enviar un missatge al G7 i al món per “demostrar que hi ha esperança” i que israelians i palestins poden “viure junts”, a partir d’un vincle que, encara que estigui basat en el dolor o la ira, els impulsi a “alimentar la missió de pau”.

La trobada del G7 té lloc a Borgo Egnazia, un complex turístic de luxe situat al sud d’Itàlia. Hi participen els caps d’Estat o de govern dels set països més rics del món: Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i Regne Unit.

Entre els convidats, hi ha prevista la presència del papa Francesc, el president de la República Argentina, Javier Milei, i de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia