L’Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona organitza un acte en memòria de les dones iranianes

cropped-fav.png
Capçalera de la campanya #OurStoryIsOne I Bahá'í International Community

L’Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona organitzarà un acte especial el dimarts 18 de juny a les 19:00 h al Centre Cívic Can Deu (Plaça de la Concòrdia, Les Corts, Barcelona). L’esdeveniment tindrà lloc en el marc de la campanya mundial #OurStoryIsOne, que busca donar veu a la llarga lluita per la igualtat de gènere viscuda per dones de tots els credos i orígens a l’Iran durant dècades i que continua fins avui.

“La nostra història és també la seva història”, explica en un comunicat enviat als mitjans Elisabeth Lheure, portaveu de l’Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona. “Les dones d’ara, igual que les van precedir, lluiten amb valentia per un Iran just i pròsper. Aquest acte busca donar suport i ampliar el missatge i l’anhel de totes les dones de poder viure en llibertat i igualtat“, descriu Lheure.

L’acte vol recordar i honrar les històries de vida de deu dones bahá’ís executades el 18 de juny de 1983 per la seva negativa a renegar de la seva fe i a renunciar a les seves creences que promouen els principis d’igualtat de gènere, veracitat i justícia. Aquestes representen un capítol crucial en la història de la resiliència de les dones iranianes per la igualtat i són símbol de la lluita que moltes dones lliuren per un món més just i equitatiu.

L’Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona convida tothom a unir-se a aquest acte per honrar la valentia de les dones iranianes que, tot i ser maltractades i empresonades, continuen lluitant amb coratge per un futur més just i pròsper. “Aquestes dones no volen ser víctimes; volen ser agents de canvi”, afirma Lheure.

El programa de la trobada inclourà la participació de Ryma Sheermohamadi, intèrpret i especialista en drets humans a l’Iran, que compartirà les seves perspectives sobre la situació actual i la lluita històrica de les dones a l’Iran. A més, la cantant iraniana Kathy Evogly presentarà en primícia la seva cançó “Flores Cortadas”, que ret homenatge a les dones que han sacrificat tant per la causa de la igualtat.

La trobada, oberta a tothom, esdevé una oportunitat per conèixer més sobre les històries de resiliència i força de les dones iranianes, alhora que es reforcen els llaços de solidaritat entre dones de diferents cultures i orígens.

Invitació a participar de l’acte “Dones silenciades” I @Associació de Dones Bahá’ís de Barcelona

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia