El Papa anuncia una exhortació sobre el Sagrat Cor, “un culte carregat de bellesa”

descarga
El papa Francesc a l'Audiència General del 5 de juny de 2024 I @Vatican News

Al final de l’audiència, a més de demanar al Senyor “el do de la pau” a Ucraïna, Palestina, Israel i Myanmar, el papa Francesc va anunciar la publicació el pròxim mes de setembre d’una exhortació sobre el “bell culte” del Sagrat Cor, que, a parer seu, ajudarà a “la renovació eclesial” i que dirà “alguna cosa significativa a un món que ha perdut el cor”.

Serà la vuitena exhortació apostòlica, una carta del papa dirigida als fidels, durant el pontificat de Francesc. Les anteriors van ser Evangelii Gaudium, relativa al nou evangeli en el món actual; Gaudete et Exsultate, una crida a la santedat en el món contemporani; Amoris Laetitia, Christus Vivit i Querida Amazonia, després de diversos sínodes celebrats; així com Laudate Deum, sobre la crisi climàtica, i C’est la confiance, l’última d’elles, dedicada al 150è aniversari del naixement de Santa Teresa de Jesús.

Les encícliques publicades fins ara per Francesc són Lumen Fidei, Laudato Si i Fratelli Tutti.

El papa Francesc a l’audiència general del 5 de juny de 2024 I Vatican Media

“Estem recorrent aquest mes dedicat al Sagrat Cor. El 27 de desembre de l’any passat, es va celebrar el 350 aniversari de la primera manifestació del Sagrat Cor de Jesús a Santa Margarida Maria Alacoque. En aquesta ocasió es va obrir un període de celebracions que es conclourà el 27 de juny del pròxim any. Per això, estic content de preparar un document que recull les precioses reflexions de textos magisterials precedents i d’una història lingüística que es refereix a les Escriptures Sagrades per tornar a proposar avui a tota l’Església aquest culte carregat de bellesa espiritual. Crec que ens farà molt de bé meditar sobre diversos aspectes de l’amor del Senyor que puguin il·luminar el camí de la renovació eclesial, però també que diguin quelcom significatiu a un món que ha perdut el cor. Els demano que m’acompanyin amb la pregària, amb la intenció de publicar aquest document el pròxim setembre. Li demanem a Déu per intercessió de la seva Mare, per la pau. La pau en la martiritzada Ucraïna. A Palestina, a Israel, la pau a Myanmar. Li demanem que el Senyor ens doni el do de la pau. I que el món no sofreixi tant per les guerres. Que el Senyor beneeixi a tots. Amén.”

Article de José Manuel Vidal, publicat en col·laboració amb Religión Digital.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia